Sivas'ta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı

Sivas Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, belediye ekipleri tarafından yıkım çalışmalarına başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışmaları, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, başkan yardımcıları ve sanayi esnafı da izledi. Projenin, 24 ile 36 ay içinde bitmesi hedefleniyor.

Başkan Ürgüp, yaptığı açıklamada, şehir merkezindeki çarpık yapılardan oluşan eski sanayi bölgesinin kaldırılarak yerine Sivas'ın çehresini değiştirecek çok katlı rezidanslar, lüks konutlar, iş yerleri, modern alıveriş mekânları ile sosyal tesisleri içinde barındıracak bir projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Ürgüp, yapımı gerçekleştirilecek Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, aynı zamanda Sivas için bir prestij projesi olacağını ifade etti. Ürgüp, şunları söyledi: ?Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bugün ilk adımını atmış durumdayız. Burada temelde bir alışveriş merkezi, bir 5 yıldızlı otel, 15 katlı bir ofis binası, her katı 4 daireden ibaret 33 katlı 3 tane rezidans kule, 18 ve 22 katlı ikiz olmak kaydıyla 2 tane rezidans ikizler, 3 tane de normal 14'er-15'er katlı daireler şekliyle yapmayı planlıyoruz.?

Ayrıca, şehitlerin olduğu yere bir güzel cami planladıklarını belirten Başkan Ürgüp, ?Cami yapılan alanlara sosyal ihtiyaçların da yapılması gerekiyor. Burada toplam 200 bin metrekare inşaat alanı olacak. Zemin katları saydığımız taktirde emsalden sayılmayan alanların daha da yükseleceği aşikârdır. Türkiye genelinde uygulanan şehir merkezlerinde en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisidir.? ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarını sorularını da cevaplayan Başkan Ürgüp, yıkımı eylül ayının sonuna kadar planladıklarını kaydederek, ?Şu anda yaptığımız iş insanların canını yakmadan, bu haddimize değil, zaten insanları üzmeden yapmaya gayret gösteriyoruz. Yıktığımız yerler, muvafakat aldığımız yerler. Kamulaştırma isteyenler var. Bu verenlerin içerisinde veya hak sahibi olmayı talep edenler var, her iki şekilde de müracaatları kabul ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Yüzde 66 oranına bir muvafakat gerektiğinin altını çizen Başkan Ürgüp, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Peyder pey sürecek, bir takvim veremiyorum ama yıkımı bitirip bu yıl ihale yapmayı planlıyoruz. İhale sürecine yetiştirmeyi planlıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber