Boğazlıyan, SBS'de yüzde 70 başarı sağladı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucu SBS'de başarı oranı yüzde 70.69 olarak belirlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazlıyan'da Haziran ayında yapılan Seviye Belirleme Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından birinci yerleştirme sonuçlarına göre, ilçede sınava giren 502 öğrenciden 343 öğrenci fen lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, Anadolu lisesi, sağlık meslek lisesi, sosyal bilimler lisesi ve Anadolu meslek lisesine yerleşti.

Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, eğitimde başarı çıtasının daha yukarılara çıkartılması için çalıştıklarını belirterek, "İlçe olarak bu başarıyı elde eden öğrenci, veli, öğretmen ve idarecileri canı gönülden kutluyorum. Yüzde 70.69 başarı oranını daha da yükseklere çıkartmayı planlıyoruz." dedi.

2012 yılı SBS'de Boğazlıyan'da öğrencilerin aldıkları puanlar ve elde edilen başarının gurur kaynağı olduğunu söyleyen Yıldız, "2 öğrenci fen lisesi, 1 öğrenci sosyal bilimler lisesi, 55 öğrenci Anadolu öğretmen lisesi, 168 öğrenci Anadolu lisesi, 91 öğrenci meslek lisesi ve 26 öğrenci 1. yerleştirme sonuçlarına göre sağlık meslek lisesini kazandı. Sınava giren 502 öğrenciden 343 öğrenci sınav sonuçlarına göre kayıt yaptıran okullara yerleşti. Bu başarıda emeği geçen, fedakar öğretmen, idareci ve öğrenciler ile onların velilerini bir kez daha tebrik ederim." diye konuştu.

Yıldız, Anadolu fen ve Anadolu öğretmen lisesini kazanan öğrenci sayısının fazla olduğunu ancak bu okulların ilçe dışında olması nedeniyle bazı velilerin bu okullara tercih yapmadıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber