AETESO'da ustalık belgesi sevinci

Adana Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası (AETESO) tarafından düzenlenen ?TESK Ustalık Belgesi? sınavını başarıyla tamamlayanlara belgeleri törenle verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AETESO'da düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, mesleki eğitiminin Türkiye'de halen tartışma konusu olduğunu söyledi. Avcı, işin sağlıklı yapılması için eğitimin de kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Bu çağda eğitim ve öğretimsiz hiçbir yere varılamayacağını dile getiren Avcı, ?Evimizdeki her şeyi kullanmak için bilgiye ihtiyacımız var. Bu toplum okur, yazar olmazsa, yabancı dilden biraz olsun anlamazsa hayat zorlaşır. Yurt dışına çıktığınızda, yabancı diliniz olmazsa metroya bile binemezsiniz. Herkes kendini iyi yetiştirmek zorundadır.? dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık da Cenab-ı Allah'ın Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (sav) gönderdiği ilk ayetinde ?okumayı' emrettiğini hatırlattı. Toplumdaki bütün bireylerin eğitime ihtiyacının olduğun vurgulayan Barışık, ?İçinizde eğitimini alan da, çıraklıktan gelen de var. Bunları yapmasaydınız, bu mesleği yürütemezdiniz. Eğitimsiz gelişme olmaz. Eğitimle yapacağınız iş mükemmel olur. Kendinizi mutlak yetiştirin. Pirimiz Ahi Evran, ?akıl, ahlak, bilim ve çalışma' diyor. Akılsız, ahlaksız insan esnaf ve sanatkâr olamaz. Kendini geliştirmeyen, tembellik yapan da esnaflık yapamaz.? şeklinde konuştu.

Daha sonra 40 kursiyerlere ustalık belgeleri Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, İş? Kur İl Müdürü Haşim Meydan ve diğer ilgililer tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber