Sarıkamış'ta TÇYP kuraları çekildi

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında istihdam edilecek 70 işçi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞKUR'a kayıtlı işsiz vatandaşlara resmi kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak istihdam sağlamak amacıyla yapılan TYÇP çerçevesinde Sarıkamış Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İŞKUR Kars İl Müdürlüğü arasında yapılan protokolle Birlik bünyesinde 4 ay süre ile çalışacak 70 asıl 20 yedek işçinin kuraları noter huzurunda çekildi.

KÖYDES bünyesinde 4 ay süre ile çalışacak olan 70 işçinin belirlenmesi için, Kaymakamlık Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Hamza Pişkin, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Melik Gül, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Şahin Cevensin ve Sarıkamış Noteri Yaşar Aksoy'un katılımı ile Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda kura çekimi gerçekleştirildi. Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) bünyesinde 4 ay süre ile istihdam edilecek 70 asıl 20 yedek ismin belirlendiği kura çekimine toplam 132 kişi müracaat etti.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde görevlendirilecek olan ve kura çekiminde isimleri çıkan kişilerin, 1 Eylül'den itibaren ücretli ve sigortalı olarak 4 ay boyunca çalışacaklarını belirtti.

Ermiş, ?TYÇP çerçevesinde 4 ay boyunca Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde çalışacak 70 kardeşimizin şevk ve heyecanla görev yapacaklarına ve memleketimize yapılan hizmetlere katkı sağlayacaklarına inanıyorum. İnsanlarımıza istihdam sağlayan, aş ve iş imkanı veren bu süreçte projeye katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür hizmetler bundan sonraki süreçte de artarak devam edecek? dedi.

Kura çekimine katılanların heycanlı oldukları gözlenirken, kurada isimleri çıkanlar ise sevinçlerini yanındakilerle ve telefonla ailelerini arayarak paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber