TSK mensuplarına akıllı kart

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Oyak Bank işbirliğiyle üretilen akıllı kartlar, görevdeki ve emekli personel ile bunların hak sahibi aile fertlerine dağıtılmaya başlandı.

Oyak Bank'tan yapılan açıklamaya göre TSK, Oyak Bank ile teknolojik işbirliği içinde, yeni teknolojilerin sunduğu olanakları kullanan TSK Akıllı Kart Projesi'ni gerçekleştirdi. Merkezi olarak üretilen akıllı kartlar, görevdeki ve emekli personel ile bunların hak sahibi aile fertlerine dağıtılmaya başlandı. Çoklu işlevlerin tek kartta toplandığı, çağdaş görünümlü ve taklit edilemeyen bu kartlar, gerek üzerinde barındırdığı mikro işlemcileri ve gerekse görsel özellikleri bakımından en üst düzeyde güvenliğe sahip bulunuyor.

Akıllı kartlar üzerinde taşıdığı kimlik kartı, giriş kartı, elektronik cüzdan, elektronik imza ve sağlık kartı işlevleri ve teknolojisi ile birçok kullanım kolaylığını da beraberinde getiriyor. Oyak Bank tarafından TSK'ya özel olarak geliştirilen Oyak Bank e-cüzdan uygulaması ile akıllı kartlar, kullanıcıların cebindeki nakit para gibi harcama noktalarında ödeme aracı olarak kullanılacak, nakit para dolaşımı en aza inecek, ödemelerdeki bozuk para sıkıntısı ve para üstü sorunları ortadan kalkacak, işlemler hızlanacak ve verilen hizmetlerin kalitesinin arttırılması ile personelin moral seviyesinin yükselmesine katkı sağlanacak. Oyak Bank, özel e-cüzdan uygulamasının TSK bünyesinde yaygın olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla TSK'nın kurum ve kuruluşlarında 5 bin civarında POS'tan oluşan özel bir POS ağı kuruyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber