Diyarbakır Lojistik Merkezi Çalıştayı yapıldı

Diyarbakır'da Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından şehirde Lojistik Merkezi kurulması adına 2. çalıştay düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıl sonunda bitirilecek Lojistik Merkezi Fizibilite Raporu'ndan gelecek verilere göre projenin hayata geçirilmesi kararlaştırılacak.

Ulaşım ve ticaretin merkezi konumundaki Diyarbakır'ın, lojistik açısından sahip olduğu potansiyeli değerlendirmeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde Diyarbakır Lojistik Merkezi Fizibilite Raporu hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. İlki temmuz ayında yapılan toplantıların ikincisi ajans hizmet binasında 27 Ağustos tarihinde gerçekleştirildi. Gün boyunca süren toplantıların birinci bölümünde aralarında Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi, GÜNSİAD, MÜSİAD, DİSİAD, GÜNTİAD, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, DESOB, Gümrük Başmüdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bölge Müdürlüğü gibi lojistik sektörüyle ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ile Sivil Toplum Kuruluşları(STK)'nın temsilcileri katıldı.

Toplantıların ikinci bölümde ise lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri hazır bulundu. Toplantılarda Diyarbakır Lojistik Merkezi Fizibilite Raporu'nu hazırlayan ekipte yer alan Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ile Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fevzi Filik birer sunum gerçekleştirdi. Diyarbakır'ın lojistik açısından ?Swot' analizinin yapıldığı toplantıda, katılımcıların lojistik merkezine ilişkin görüş ve önerileri hazırlanacak rapora yansıtılacak. Yılsonunda bitirilecek fizibilite çalışmaları sonunda, Diyarbakır'da Lojistik Merkezi'nin kurulup kurulamayacağı belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber