Kernek Parkı yeniden düzenleniyor

Malatya Belediyesi tarafından Kernek Meydanı ve Parkı'nda başlatılan yeniden düzenleme çalışması çerçevesinde, doğal havuz, kafeterya, 8 metre yüksekliğe sahip şelale ve suni göl inşa edilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kernek Meydanı'nda bulunan eski Kernek Parkı'ndaki taş ve toprakla doldurulmuş olan su gözesi, yapılan çalışmalar neticesinde açıldı. Su kaynağının temizlendiği ve içerisinden tonlarca taş ve toprak çıkarıldığı bildirildi. 6 metre uzunluğundaki bir boru ile gözeden alınan suyun, park için yeni yapılacak proje kapsamındaki doğal havuzlara aktarılacağı kaydedildi. Projede parkın üst tarafında doğal havuzlarla bir kafeteryanın yer alacağı ifade edildi.

Bir şelalede yapılması planlanan proje kapsamında, parkın alt tarafında ise doğal bir göl yapılması düşünüldüğü dile getirildi. Bu gölün kenarında dinlenme ve oturma alanlarının oluşturulacağı belirtilen açıklamada, ?Kernek Meydan Düzenleme Projesi doğrultusunda, yapım işi 24 Ağustos Cuma günü ihale edildi. Açık eksiltme yoluyla yapılan ihaleye Esenlik Şirketi ile Fadıl Çiçek katılmış olup, verilen teklifler şöyle: Esenlik Şirketi 962.000 TL, Fadıl Çiçek 970.958 TL. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra, ihaleyi kazanan firma tarafından Kernek Meydan düzenleme projesi kapsamında çalışmalara başlanacak. Kernek Parkı ve Su kaynağı ile ilgili yapılacak düzenlemenin yanı sıra Fuzuli Caddesi, Hamit Fendoğlu Caddesi, İpek caddesi, Cengiz Topel Caddesi ve Evliya Caddesinin kesiştiği noktada yeni bir kavşak düzenleme çalışması da yapılacak. Söz konusu alanda uygulanacak proje kapsamında; üst tarafta doğal havuzlar ile bir kafeterya yer alıyor; doğal havuzların devamında yaklaşık 8 metre düşülü bir şelale, aşağı doğru daha az düşülü şelaleler bulunuyor. Alt tarafta da doğal bir göl görünümünde havuz yer alıyor. Belediyenin ihalesini yaptığı proje kapsamında meydanda da bir kavşak düzenlemesi yapılacak.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber