Racep Kara Dursunbey'de başpehlivan oldu

Dursunbey'de geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 73.'sü yapılan yağlı güreş müsabakalarının Başpehlivanı Recep Kara oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dursunbey'de bu yıl 73.'sü gerçekleşen Dursunbey Yağlı Güreş Müsabakaları Kırkpınar'ı aratmadı. Tahmini 4000 kişinin üzerinde kişinin izlediği güreşlerde birbirinden ünlü 16 Kırkpınar başpehlivanı boy gösterdi. Dursunbey Müftüsü Nihat Sevil'in dualarının ardından güreşler tozkoparan elemeleri ile başlandı.

Kırkpınar'ın ünlü baş cazgırı Şükrü Kayabaş'ın nağmeleri ile güreşlerde heyecan dolu anlar yaşanırken, güreşleri izlemeye gelen konuklar tek tek cazgırlar tarafından anons edildi. Kırkpınar baş cazgırı Şükrü Kayabaş 48 yıldan bu yana Kırkpınar'da baş cazgırlık yaptığını fakat 50. yılında cazgırlığı bırakıp Babaeski'de Belediye başkan Adayı olarak siyasete atılacağını belirtti.

Dursunbey'de yapılan güreşlerde Başaltında Mecit Yıldırım birinci, Mustafa Okulu ikinci, Sinan Kaya ise 3. olarak kürsüye çıktılar. Başpehlivanlık güreşlerinde ise 16 Kırkpınar pehlivanı kıyasıya güreşti. Güreşlerin sonunda eşleşen Kırkpınar'ın iki şampiyonu Recep Kara ve Mehmet Yeşil Yeşil seyircilere heyecan dolu anlar yaşattı. Güreşin sonunda Mehmet Yeşil Yeşil rakibini yere yatırmak için hamle yaparken, Recep Kara bir anda rakibinin oyununu bozarak güreşten galip geldi.

Yapılan müsabakaların sonunda Dursunbey'de Başpehlivan Recep Kara olurken ikinci Mehmet Yeşil Yeşil, üçüncü Murat Hikmet oldu. Güreşlerin sonunda Baş: 1.000 TL, Başaltı: 900 TL, Büyük Orta: 800 TL, Küçük Orta Büyük Boy: 800 TL, Küçük Orta Küçük Boy: 700 TL, Deste Büyük Boy: 600 TL, Deste Küçük Boy: 600 TL, Tozkoparan: 500 TL, Teşvik: 500 TL, Minik 1: 300 TL, Minik 2 : 300 TL ile ödüllendirildi.

Ayrıca dereceye giren güreşçilere panayır esnafının hediye ettiği çeşitli giyim eşyaları ve küçük altınlar hediye edildi.

Güreşlerin sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz, Dursunbey Yağlı Güreşleri'nin Balıkesir Kurtdereli güreşlerinin iptal edilmesinin ardından oldukça önem kazandığını vurgulayarak Kırkpınar'ın yapılan müsabakalar ile Dursunbey'e taşındığını belirtti. Ata sporu güreşlere oldukça önem verdiklerini söyleyen Başkan Yılmaz gelecek yıllarda da bu sporu Dursunbey'de devam ettireceklerini belirtti.

Güreşin ağalığını ise Alican Höşmerimleri sahibi Esat Alican sıkı bir ihalenin ardından aldı. Bu yılki güreşlerin ağası Ethem Kurkut ile ihaleye giren Esat Alican 20.000 TL ile gelecek sene 74.'sü yapılacak olan güreşlerin ağası oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber