Tarihi Esat Paşa Haziresi kurtarılıyor

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, tarihi, dini ve kültürel özellikleri nedeniyle Erzurum için önem arz eden Esat Paşa Haziresi'nin kurtarılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korkut, yakın zamanda işlenen tarihi bir hatayla Esat Paşa Haziresi alt kısmında apartman yaptırıldığını hatırlatarak, ?Maalesef günün yöneticileri işledikleri kusurun farkına varamamışlar. Maalesef buraya izin verilmiş ve maalesef gerekli tedbirlerde alınmamış. Duvarın uçmasının ardından ben ilgili arkadaşlarımıza talimat verdim. Burayla ilgili teknik çalışmamız oldu. Buraya yukarıdan gelen baskıyı ölçerek, alttaki mevcut binayı dikkate alarak aşağıdan geniş, yukarı doğru daralan ve özellikli burgulu demirle güçlendirilmiş perde duvar yapılması gerekiyor. Maalesef buraya makine sokabilmemiz mümkün değil. Uçan duvar gayri ihtiyari, yasak savma amacıyla yapılmış. Onun içinde baskı birikince taşıyamamış. Apartmanda oturan insanların da güvenlikleri risk altında. Ancak bu binaya izin verenler, gelecekte yaşanacakları görememişler? dedi.

Hazirede incelemelerde bulunan Ali Korkut, biran önce çalışmaların tamamlanarak güçlendirilmiş demir ve beton duvarın ihale edilmesi talimatını verdi. Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, ?Tahmini maliyeti 150-200 milyonu bulabilecek bir iş. Belediye olarak Erzurum kültürünün korunması, mezar taşlarının sağlıkla geleceğe taşınması için bu bedele katlanacağız. Mezar taşlarının da muhafazası ve korunması için gerekli işlemler yapılacak. En kısa sürede Esat Paşa Haziresi'nin ve aşağıdaki apartmanda yaşayan insanların can güvenliğinin garantiye alınması için çalışma başlatacağız.? şeklinde konuştu.

Esat Paşa Haziresi'nin dini, tarihi ve kültürel özelliklere sahip bir mekan olduğunu dikkat çeken Korkut, bir kültürün yaşatılması için katlanılması gereken külfet neyse katlanacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber