Suriyeli sığınmacılar için Bebek köyüne çadır kent kuruluyor

Suriye'deki katliamdan kaçarak Türkiye'ye sığınan 961 sığınmacı, Adıyaman merkeze bağlı Yurt-Kur binası ile Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) pansiyonuna yerleştirilmişti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burada kalan sığınmacılar için Adıyaman merkeze bağlı Bebek Köyü Maloğlu Mezrası mevkiinde çadırkent kurulma çalışmaları başlatıldı. Valilik koordinesinde bütün kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ile yapımı devam eden çadır kentte çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bölgede arazi düzeltme çalışmalarına başlanılmış, bölgeye ilk etapta 2 bin çadır yapılması planlanmakta. Merkeze bağlı Bebek Köyü Maloğlu Mezrasında kurulacak olan çadır kente yerleştirilecek olan 961 Suriyeli sığınmacı ile birlikte bu sayı önümüzdeki günlerde yaklaşık 10 bin kişi olacak.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, kurulacak olan çadır kentin 4 mahalleden oluşacağı, çadır kentin girişinde Afad Yönetim Merkezi, mülteci kabul salonu ve güvenlik birimlerinden oluşacağı ayrıca, sağlık açısından da Sahra Hastanesi, her mahallede yemekhane, tuvalet, banyo, çok amaçlı spor alanları ve Suriyeli sığınmacıların diğer işlerini görebileceği tüm ayrıntılar planlanıyor. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 10 bini bulması düşünülen sığınmacıların sorunsuz bir şekilde hayatlarını sürdürmesi için çalışıldığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber