Tesettür devleri, İstanbul'da buluşacak

Tesettür sektörünün önde gelen oyuncuları, İstanbul'da bir araya gelecek. İstanbul Fuar Merkezi'nde 13-16 Eylül tarihleri arasında açılacak Tesettür Fuarı'nda ünlü markalar yerini alacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İran Helal Araştırma Konseyi'nin medya sponsoru olduğu fuarda son trendler görücüye çıkacak.

Türkiye tesettür sektörünü dünyada bilinir kılmayı hedefleyen fuarda ithalatçı ve ihracatçı ile üretici ve tüketici buluşacak.

İRAN'DAN TESETTÜR FUARI'NA YOĞUN İLGİ

Ünlü modacılardan Shukr Clothing ile Soheil Abbasi'nin tasarımlarını ortaya koyacağı Tesettür Fuarı'nda katılımcı firmaların ilkbahar-yaz ve kış kreasyonları sunulacak. Ayrıca İslami moda trendlerinden tesettür gelinlik, abiye, mayo, özel eşarp tasarımları ve aksesuarlara yer verilecek.

Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Aslan, "Dünyada yaklaşık 1,5 milyar müslümanın bulunduğu esas alınırsa piyasanın büyüklüğü hemen ortaya çıkacaktır. Müslüman nüfusunun 250 milyonunun bile İslami şartlara göre giyindiğini varsayarsak Türkiye tekstil sektöründen yaklaşık 10 kat daha büyük bir piyasa olduğu görülecektir. Düzenlendiği ilk yıldan bu yana dünyanın her tarafından alıcı ve satıcıyı buluşturan İslami moda fuarı yüzde 400 büyümüştür.? dedi.

Türkiye tekstil sektöründe yeni açılımın tesettür olduğunu kaydeden Aslan, "Fuar Ortadoğu ülkeleri için ?Vize Prosedürü' uygulamasını kaldırdı. Asya ile Avrupa?ya yakın olması da üretici ve alıcılar arasında bağların güçlenmesi adına ciddi bir ilerlemeye imkan tanıyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber