Adıyaman Üniversitesi'nde yeni derslikler tamamlandı

Adıyaman Üniversitesi'nde merkezi derslikler binası yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Üniversitesi'nin kapalı alan ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak ve öğrencilerle öğretim elemanlarının modern şartlarda eğitim faaliyetlerinde bulunmasına imkan verecek merkezi derslikler binası 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi.

İçerisinde fen edebiyat, mühendislik, teknoloji ve diş hekimliği fakültelerinin faaliyet gösterdiği merkezi derslikler binası 24 bin 681 metrekare kapalı alanda 24 araştırma ve öğrenci laboratuvarı, 9 amfi, 32 derslik, 100 akademik personel odası, dekanlık birimleri, 6 ofis, 4 sınav salonu, 6 seminer, 6 toplantı odası ve memur odalarından oluşuyor. Tüm sınıflarda bilgisayar, projeksiyon cihazı ve amfilerde ses sistemlerinin bulunduğu binada öğrenciler modern imkanlarla eğitim görürken, öğretim elamanları da araştırma faaliyetlerini yerine getirebilecek. İki akıllı sınıfın bulunduğu binada öğrenci, akademik ve idari personelin sosyal ihtiyaçları da düşünülerek, zemin katında internet odası, okuma salonu ve masa tenisi alanları bulunuyor.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Adıyaman Üniversitesi'nin yeni eğitim öğretim yılında daha iyi koşullarda öğrencilerine hizmet vereceğini ifade ederek, özelikle kapalı alan noktasında yaşanan sorunların merkezi derslikler binasının tamamlanması ile önemli ölçüde giderileceğini söyledi.

Pınarbaşı, ?Yüzde 50'si yeni yönetimimiz döneminde tamamlanan merkezi derslikler binası kapalı alan bakımından Adıyaman ilinin en büyük binalarından biridir ve yeni eğitim öğretim yılında hizmete girecektir. Artık öğrencilerimiz daha rahat ve modern koşullarda eğitim görecekler. Derslikleri, amfileri, akıllı sınıfları, bilgisayar ve araştırma laboratuvarları ve teknolojik altyapısı ile bu binamızla kaliteli eğitim öğretimin yanında öğretim elemanlarımızın bilimsel araştırmaları için de gerekli imkanlar sağlanmış olacaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber