'Milletvekilliği bana iki ev sattırdı'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Ziyaettin Yağcı, milletvekilliği maaşının yetersiz kaldığını belirterek, "Milletvekili olmadan önce 3 evim vardı şimdi ise 1 evim var. Milletvekilliği bana 2 ev sattırdı" dedi.

Adana'nın Ceyhan İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Milletvekili Yağcı, bir partilinin "Milletvekillerinin maaşları fazla değil mi?" sorusunu, "Milletvekili olmadan 3 evim vardı şimdi ise 1 evim var. Milletvekilliği bana 2 ev satırdı. Milletvekiline 6.5 milyar yetmiyor. Milletvekilinin ziyaretleri, açılışları bitmez" diye cevapladı. Türkiye'de asgari ücretin de az olduğunu belirten Yağcı, bunun içinde çalışmalar yapılacağını belirterek, "Asgari ücret çok düşük fakat madalyonun bir de öbür tarafı var. İşveren asgari ücretliye 350 milyon öderken cebinden 600 milyon çıkıyor. Bu da Türkiye de vergilerin çok yüksek olmasından kaynaklanıyor. Burada işveren de haklı, asgari ücretle çalışan da haklı bu yüzden vergilerde indirime gidilmesi gerek" dedi.

Hükümetin toplu konut ile ilgili çalışmalarından bir takım kişilerin kendilerin pay çıkardığını belirten Yağcı, "Toplu Konut birilerinin teşviki ile olmadı. Hükümetin programında zaten vardı. Fakat bazı arkadaşlarımız bunun reklamını çok güzel yaparak kendine mal ettiler. Gittikleri yerde toplu konut hamlesi başlatıyoruz diyorlar. Hükümet programında zaten olan bir icraatı kendilerine mal etmeleri doğru değil. Hükümetin toplu konut hamlesi 100

Bindi. Fakat 2.5 yılda 95 bin konut bitirilince bu rakam 150 bine çıktı" diye konuştu.

Yağcı, Ceyhan Sulama kanallarının onarımı için 8 trilyon ödenek gönderdiklerini, onarım işlemlerinin bir an evvel bitirileceği müjdesini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber