Gaziantep'e bir kardeş şehir daha geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ABD'nin Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh şehri ile kardeş şehir olmak için iyi niyet protokolü imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Salonu Fuayesi'nde gerçekleşen törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bu iyi niyet anlaşması ile 5 iyi niyet anlaşması, 12 kardeş şehir anlaşması olmak üzere temas halinde oldukları şehirlerin sayısının 17'ye yükseldiğini söyledi.

Pittsburgh ile Gaziantep'in sanayi, üniversite ve sağlık alanındaki gelişmişliği ile birbirlerine benzeyen iki kent olduğunu aktaran Güzelbey, ?Dünyanın değişik bölgelerinden 17 tane dost ve kardeş şehrimiz oldu. Çok önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Bu ilişkinin gelişmesinde aracı olan herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

ABD Milletvekili Mike Dolye yaptığı konuşmada, Amerika Meclisi'ni ve Pittsburgh kentini temsilen Gaziantep'te yaşanan olayları kınadıklarını ve üzüntü duyduklarını belirtti. Dolye, ?Bizler sizlerin dostlarınızız. Bizler sizin yanınızdayız ve sizlerin acısını paylaşmaya geldik. Bugün sizin yanınızdayız.? şeklinde konuştu.

İyi niyet protokolüne imza atan Pittsburgh Belediyesi Meclis Üyesi William Peduto da Zeugma Mozaik Müzesi'ni gezdiğini ve çok beğendiğini belirtti.

İmza törenine Gaziantep AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Türk Amerikan Birlikleri Kurumu Başkanı Furkan Koşar, Pittsburgh Türk Kültür Merkezi temsilcileri Serdar Ayman ve Hasan Eygören ile Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber