Palandöken: Esnaf Odalarını kapatmaya kimsenin gücü yetmez

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB)'ne bağlı oda başkanları ile toplantı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palandöken, toplantıda esnaf ve sanatkârların odalarını küçültmeye ve kapatmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Bursa'da 4 gün sürecek eğitim programı düzenlendi. Program münasebetiyle BESOB'un Anadolu Mahallesi'ndeki Esnaf Sarayı'nda yapılan toplantıya BESOB Başkanı Arif Tak ile BESOB'a bağlı odaların başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda esnaf ve sanatkârların sorunları değerlendirildi ve çözüm önerileri sunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan BESOB Başkanı Arif Tak, esnaf ve sanatkârların her türlü sıkıntıya iyi niyetle yaklaşıp devlete yük olmadan kendilerini ve ailelerini geçindirdiğini, bunun yanı sırada istihdama da katkı yapıp vergi ödediklerini vurguladı. Arif Tak esnaf ve sanatkârların son dönemde bazı sıkıntıları olduğunu belirterek, bu sorunları el birliği ile aşacaklarını sözlerine ekledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise konuşmasına birlik ve beraberlik vurgusu ile başladı. Esnafların Türkiye için sigorta olduğunu vurgulayan Palandöken, esnaf teşkilatının bir aile olduğunu ve bu ailenin daha da büyümesi için herkese düşen görevler olduğunu belirtti. Palandöken, ?Teşkilatın düzelmesi, ülkenin dirliğinin ve birliğinin anahtarı sizlerin elindedir. Teşkilatı hak ettiği noktaya taşımaya çalışıyoruz. Büyütmemiz için herkese görevler düşüyor. Teşkilatı küçültmeye kimsenin gücü yetmez. Teşkilat birlik ve beraberlikle ayakta durur.? şeklinde konuştu.

"HİÇBİR ODAYI KAPTIRMAM"

Toplantıda bazı oda başkanları, esnaf ve sanatkârlar odalarının bir kısmının kapatılmasının söz konusu olduğu ve bu konuda neler yapılabileceğini sorması üzerine konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken şöyle devam etti: ?Bu kurumu kimse küçültemez. Kimse bize, ?böl, parçala, odaları kaldır', ?odaların sayılarını azalt', ?delege sistemini kaldır' gibi düşüncelerle gelmesin. Hiç birine itimat etmeyiz. Ben burada olduğum sürece de böyle bir şey olmayacaktır. Bir tane bile odayı kapattırmam. Kapattırmayacağım da. Yalancı pehlivanlara meydanı asla bırakmayacağım. TESK olarak üyelerinin sorunlarını tüm yetkili makamlara sürekli aktarıyoruz. Biz sorunlarımızı ağlayarak anlatmıyoruz. Ortaya alternatif çözüm modelleri koyuyoruz. Esnaf ve sanatkârlar odalarının ve birliklerinin bütün kaynaklarının kesildiğini ve sicil geliri dışında hiçbir gelirinin kalmadığını bilmemiz lazım. Devlet katkısı olmayan neredeyse tek kuruluş bizimkisidir. Buna rağmen bizler elimizdeki imkânları değerlendirmek istediğimizde de birileri önümüze engeller koyuyor."

Palandöken bundan sonraki süreçte sorunlarının ötelenmesine fırsat vermeyeceklerini de söyledi. Esnaf ve sanatkarların AB standartlarını yakalamak için ortak aklı kullanmaları gerektiğini vurgulayan Bendevi Palandöken, ?Bu yüzden esnaf ve sanatkarların hijyen eğitimine önem veriyoruz. Bizim esnafımız kendi ürettiğini kendisi yemeden başkasına yedirmez, kendi diktiğini beğenmeden bir başkasına satmaz. Gelişmek ve AB standartlarını yakalamak için ortak aklı kullanmamız lazım. Bu nedenle Ankara Üniversitesi ile esnaf ve sanatkarların meslek kuruluşlarının hijyen eğitimine önem veriyoruz. Çünkü bizim esnafımız, kendinin yemediğini başkasına yedirmez. Kendinin beğenmediğini satmaz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber