318 öğrenci Spor Akademisi için ter döktü

KIRIKKALE Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Bölümüne alınacak 20 kız ve 30 erkek öğrenci için adaylar spor salonunda ter döktü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dekan Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Sınava giren öğrencilere kesinlikle hoca ve komisyon üyelerinin puan vermesinin söz konusu olmadığını söyledi.Üniversite spor salonunda düzenlenen sınavda öğrenciler otomatik olarak kronometre nezaretinde çeşitli sportif gelişmelerini sergileyerek hareket etmeleri dikkat çekerken öğrenciler zaman içinde yorgunluktan bitkin düşüyor. Öğrenciler uzun süre hazırlandıkları antrenmanlar sonrası kazanmak için geldiklerini dile getirdiler.

Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Bölümü Dekanı Prof Dr. Mehmet Kutlu 'Üniversitemizde iki tane birisi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü diğeri de spor yüksek okulu Antrenörlük eğitimi, gece ve gündüz olmak üzere biz şu anda Beden Eğitimi spor bölümü öğretmenliği programı için sınav yapıyoruz. Bu sınav da 200 puanı aşmış adaylar müracaat ettiler. Bu adaylar 318 toplam müracaat bunlar dan 83'ü kız, 230 tanesi erkek bu sınavda adayların beceri koordinasyonlarını ölçüyoruz. Bunun yanı sıra Yök ün belirlemiş olduğu ÖSM nin belirlemiş olduğu Üniversite sınav puanını artı orta öğretim ağırlıklı başarı puanını ilave ederek yerleştirme başarı puanını belirliyoruz dolayısıyla bu sınav sadece kazanmada da etkili değil diğer Üniversite sınavı da ortaokul ve liseden mezun olmadaki başarı puanını etkili, bunlar bugün bittiğinde hepsini açık olarak ilan edeceğiz. Daha sonra öğrencilere itiraz süresi tanıyoruz Uygulama ilgili olarak Prof. Dr. Mehmet Kutlu 'Adayları tek tek sınava alıyoruz. Bir birleri ile çarpışması, itişmesi, hakkının yenmesi söz konusu değil bütün performansını kendisi sergiliyor. Hata yaptığında hatayı kendisi telafi ediyor. Hiçbir hocanın ve komisyonun puan vermesi söz konusu değil, mülakat puanı veriliyor. Kronometre otomatik olarak çalışıyor. Aday kendisi başlatıyor. Kendisi durduruyor. Sonunda da derecesini ilan ediyoruz. Buradan çıkan sonuçları da bizim video salonumuzda herkese gösteriyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber