Kâr eden öğretmenevi, 300 kişilik öğrenci yurdu yapıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenevinden elde ettiği gelirle önce anaokulu yaptı, şimdi ise 300 kişilik öğrenci yurdu inşaatına başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadirli Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, öğrenci yurdunu devletten 'tek kuruş bile almadan' öğretmenevinden elde edilen gelirle yaptırdıklarını söyledi. Yurdun toplam maliyetinin 2 buçuk milyon lira olduğunu ve 20 ay içerisinde bitmesini planladıklarını söyleyen Canbolat, ?Yurdumuzu, endüstri meslek lisemizin arka tarafındaki 1000 metrekarelik alana yapacağız. Çalışmalarımız başladı. Şu an temel için iş makineleriyle atıl durumdaki binayı yıkıyoruz. 'Kadirli'ye hayırlı olsun.'? dedi.

Kadirli Öğretmenevi'nin Türkiye'de bir ilk olarak 10 derslikli bir anaokulu yaptırdığının altını çizen Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, " Anaokulunun açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. Öğretmenevimiz 7 bin kişilik dev mutfağıyla; Osmaniye merkez, Hasanbeyli, Topraktepe, Sumbas ve Kadirli merkezde yaklaşık 6 bin 500 öğrencinin yemek ihtiyacını karşılıyor. Buradan elde ettiğimiz geliri de eğitim alanında kullanıyoruz. Öğrenci yurdunu bitirdikten sonra başka bir projeyi daha uygulamaya geçireceğiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber