Aysun Bademsoy ve Christian Petzold Altın Koza'da

Alman sinemasının başarılı yönetmenlerinden Aysun Bademsoy - Christian Petzold çifti, toplu gösterileriyle Altın Koza Film Festivali'ne konuk olacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alman sinemasının günümüzdeki önde gelen yönetmen çifti Aysun Bademsoy ve Christian Petzold'un 'Bir Arada ve Bağımsız' başlığı altındaki toplu gösterileri ilk kez 17-23 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 19. Altın Koza Film Festivali'nde gerçekleştirilecek. Goethe Enstitüsü'nün işbirliğiyle gerçekleştirilecek program kapsamında Aysun Bademsoy-Christian Petzold çifti filmlerini sunmak için Adana'ya gelecek.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, doksanlı yılların ortasından bu yana istikrarlı biçimde, bir arada ve bağımsız olarak film üreten Bademsoy ? Petzold çiftinin kariyerlerinde olgunluğa eriştiğine dikkat çekildi. Birleşme sonrası Almanya'yı anlatan yönetmen olarak tanımlanan ve Berlin Okulu'nun önemli temsilcilerinden biri olarak görülen Christian Petzold, daha önce iki kez yarıştığı Berlin Film Festivali'nde bu yıl ?Barbara? adlı filmiyle En İyi Yönetmen Gümüş Ayı ödülü kazandı.

Altın Koza programında 'Barbara' ve 'Namus'un yanı sıra yönetmenlerin kariyerlerine damgasını vuran filmleri yer alıyor. Petzold'un filmografisinden ?Die Innere Sicherheit / İçinde Bulunduğum Durum?, ?Gespenster / Hayaletler?, ?Yella? ve ?Jerichow?; Aysun Bademsoy'un filmografisinden ?Die Hochzeitsfabrik / Düğün Fabrikası?, ?Am Rand des Stadte / Kentin Sınırlarında? ve ?Ich Gehe Jetz Rein / Yaşam Sırası Bende? gösterime sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber