Samanlıkta yanan 100 bin lira tarla satışından gelmiş

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 8 yaşındaki çocuğun oyun oynadığı sırada yanan samanlıktaki 100 bin liranın, 10 gün önce tarla satışından elde edilen para olduğu öğrenildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gedelek köyünde önceki gün gerçekleşen olayda, Yıldız ile Hakkı Üncü'nün 8 yaşındaki oğlu Sami Üncü, kuzeniyle samanlıkta oynadığı sırada çakmakla samanları tutuşturdu. Çıkan yangında samanlıkta saklanan 100 bin lira da yandı. Kısa sürede büyüyen yangından bitişikteki traktör yanı sıra 20 inek kurtarıldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde bitişikteki eve sıçramadan söndürüldü.

Görgü tanıkları, çıkan yangına telaşla müdahale eden Hakkı Üncü'nün itfaiyeyi aramayı düşünemediği, bir başka köylünün haber vermesi ile muhtar Osman Trak'ın itfaiyeye haber verdiğini ifade etti. Yangınla uğraşırken parası için üzülen ve kafasını duvarlara vuran Üncü, komşuları tarafından sakinleştirildi.

Aradan geçen zaman zarfında yangınla ilgili ilginç bilgiler de ortaya çıktı. Parası yanan ailenin akrabası Hüseyin Kara, Hakkı Üncü'nün 10 gün önce 6,5 dönüm araziyi 140 bin liraya sattığını, yeni aldığı traktörün borcunu ödedikten sonra kalan parayı da samanlığa sakladığını söyledi. Bu parayla birikim yaparak çocuklarının eğitiminde kullanmak isteyen ailenin, yine çocukları tarafından çıkartılan yangında paralarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığı belirtildi. Hakkı ve Yıldız Üncü çifti oldukça üzgün oldukları için gazetecilerle konuşmayı kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber