Çanakkale'de DP çelengi geri gönderildi

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene getirilen Demokrat Parti Çelengi, polis ve askeri yetkililerce geri gönderildi.

Zafer Bayramı'nın 90'ıncı yıl dönümü Çanakkale'de törenlerle kutlanıyor. Çanakkale'deki ilk tören, sabah saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na sunulmak üzere Çanakkale Valiliği, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ile Çanakkale Belediyesi'nin çelengi alana getirildi. Demokrat Parti (DP) de Atatürk Anıtı'na sunmak üzere çelenk getirince Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi yetkilileri devreye girdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, prosedür gereği sadece protokolün çelenginin sunulacağını belirten yetkililer, Demokrat Parti'nin çelengini geri gönderdi. İki partili, çelengi alarak alandan ayrıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ile Çanakkale Belediyesi çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu.

Törene Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Törenler, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'nın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından saat 11.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda devam edecek. - ÇANAKKALE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber