Depremzedeler evlerine taşınıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 13:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van ve Erciş'te yapımı tamamlanan 3 bin 200 konutta hak sahiplerinin 10 Eylül'den itibaren oturabileceğini açıkladı.

VAN - Yahya Öylek

Vali Münir Karaloğlu, kentte geçen yıl meydana gelen ilk depremin ardından Van ve Erciş'te yapımına başlanan 3 bin 200 konutun 3 Eylül'de kuralarının çekileceğini ve hak sahiplerinin 10 Eylül itibarıyla yeni evlerinde oturabileceğini söyledi.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerden kısa süre sonra Başbakanlık Afet Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'nca, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'na yaptırılan 17 bin 471 konuttan 3 bin 200'ünün geçici kabulleri yapıldı.

3 Eylül'den itibaren noter huzurunda kura çekimlerine başlanacak olan deprem konutları, gerek güvenlik gerekse yaşam standardı açısından en son teknoloji ile donatılırken, binaların bodrum katında yangın algılama sistemine benzer ''sismik dedektör'' bulunuyor.

Vali Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Depremin yıl dönümü olan 23 Ekim'e kadar halen yapımı devam eden 17 bin 471 konutun yaklaşık 15 bin 200'ün teslimini bitirmiş olacağız'' dedi.

Kura çekimlerinin komşuluk ilişkilerini bozmamak için yerleşim bölgesine göre yapılacağını anlatan Karaloğlu, depremzede kiracıların konut edinmesi yönünde de bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

En kaliteli afet konutları

Karaloğlu, ''Şunu söyleyebiliriz ki bu konutlar Türkiye'de şimdiye kadar bütün detayları düşünülerek yapılmış en kaliteli afet konutlarıdır. Yarın insanlarımız çatıya çıkıp tahrip etmesin, su şebekesi çekmesin diye her daire için güneş enerjisi sistemi kuruldu. Merkezi uydu sistemi geliştirildi'' diye konuştu.

Karaloğlu, afet konutlarının teslimiyle konteynerlerin ve konteyner kentlerin kaldırılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber