Ömer yeni kalbiyle hayallerine kavuşacak

Kendini yaşama tutunduracak kalp bağışı yapılması için Ege Üniversitesi'ndeki yapay kalp uygulamasıyla 18 aydır bekleyişini sürdüren 17 yaşındaki Ömer Soylu için uygun kalp bulundu, nakil de gerçekleştirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendini yaşama tutunduracak kalp bağışı yapılması için Ege Üniversitesi'ndeki yapay kalp uygulamasıyla 18 aydır bekleyişini sürdüren 17 yaşındaki Ömer Soylu için uygun kalp bulundu, nakil de gerçekleştirildi. Soylu'yu yaşama bağlayan ise Çanakkale'de 4 gün önceki kazada kafa travması geçirerek yaşamını yitiren 19 yaşındaki Alper Acar oldu.

Ankara'da lise öğrenimini sürdürürken aniden kalp rahatsızlığı yaşayan ve Ege Üniversitesi'nde yapay kalp uygulamasıyla yaşama tutunan Ömer Soylu'nun ailesinin yüzü 18 aylık bekleyişin ardından güldü. Dört gün önce kazada kafa travması geçiren Çanakkale Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Alper Acar'babası Şaban Acar tarafından yapılan bağış, İzmir'deki kaygılı ailenin umudu oldu. Çanakkale'den dün (perşembe) sabaha karşı bağış kalbin gelmesi ile Ömer Soylu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda hemen ameliyata alındı ve saat 10.00'da da ameliyat başarıyla sonuçlandı. Ömer'in ailesi Çanakkale'deki acılı aileyle görüşmek istediklerini ve minnettarlıklarını dile getirirken organ bağışının da önemine dikkat çekti.

Ömer Soylu, akşamüstü saatlerinde kendine gelirken, hastane önünde DHA'nın sorularını yanıtlayan anne Hatice Soylu, Ankara'da herşeyi geride bırakarak oğlunun sağlığı için İzmir'e yerleştiklerini belirterek mutlu haberi dün akşamüstü aldıklarını söyledi. Hatice Soylu, 'Çok şükür çocuğumun bağış nakli geldi. Kalp Damar Cerrahisi'ndeki doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan bin kere razı olsun. Eli öpülesi insanlarö dedi.

'BUNDAN SONRA OKUYACAK, HAYALLERİNE KAVUŞACAKö

Konuşmasında sık sık bağışçı aileye ve organ bağışının önemine dikkat çeken Soylu, 'Bağış yapan aileye de çok teşekkür ediyorum. Vefat eden çocuk 19 yaşındaymış. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Diyecek bir şey bulamıyoruz. Çok büyük bir mutluluk, çok büyük bir hüzün. Allah anne babasına sabır versin. Organ bağışını babası karar almış. Çok güzel bir karar almış. 17 yaşında oğlum. 18 aydır bu çileyi çekiyoruz. Gerçekten çok zor bir dönem. Ömer de çok zor şartlar altındaydı. 17 yaşındaki gencin hayalleri yıkılıyor, önüne bakamıyor, geleceği düşünemiyor. İnşallah bundan sonra okuyacak, hayallerine kavuşacak, koşacak, gezecek, makineye bağlı olmadan yaşayacakö diye konuştu.

Ömer'in babası Levent Soylu da mutluluğunu dile getirirken kardeşi Emir 'Abim hastaneden çıkar çıkmaz onunla Galatasaray maçına gitmek, gezmek, eğlenmek istiyorumö dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber