CHP Malatya İl Gençlik Kolları görevden alındı

CHP Malatya İl Teşkilatı'nda 2 ay önce delegelerin oylarıyla seçilen Gençlik Kolları İl Başkanı Öner Özdemir ve 14 yönetim kurulu üyesi, parti yönetimi tarafından görevden alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öner Özdemir, görevden alınmalarının tek nedeninin il başkanından icazet almadan seçilmeleri olduğunu savundu.

Öner Özdemir, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında. 24 Haziran'da delegelerin oylarıyla görev geldiklerini belirtti. CHP Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından 23 Ağustos tarihinde görevden alma yazısının parti il başkanlığına gönderildiğini anlatan Özdemir, kararın 25 Ağustos'ta Malatya'yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programından 4 gün sonra kendilerine tebliğ edildiğini ifade etti.

Görevden almanın parti tüzüğünün 43/b maddesine dayandırıldığını söyleyen Özdemir, buna göre ?partinin siyasal ilkeleri, çalışma kurallarıyla bağdaşmaz tutum, maddi yükümlülükleri yerine getirmeme' gerekçelerinin öne sürüldüğünü dile getirdi. Görevden alınma için somut gerekçe bulunamadığını vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti: ?Ben ve arkadaşlarım yasalarla tüzükten ve yönetmeliklerde öngörülen görev ve sorumluluklarımızı en üst düzeyde yerine getirdik. Üst kademe tarafından şu ana kadar tarafımıza yapılmış 1 kuruşluk bile nakdi yardım olmamıştır. Ben ve arkadaşlarım maaş ve harçlıklarımızla görevimizi ifa etmeye çalıştık. Maddi hiç katkı sunulmadığı gibi tüzükte belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeme gibi bir olasılığımız olamaz.?

Göreve gelirken hiçbir illegal yola başvurmadıklarına dikkat çeken Özdemir, ?Hiç kimsenin kayırması ile bir yere gelmedik. Masa başında kendi yazdığımız delegelerle seçim kazanmadık. Tüm antidemokratik tutum ve davranışlara rağmen seçildik. Henüz 2 ay önce göreve gelen yönetimimizin, il başkanlığı ve milletvekilimizden bağımsız hareket ederek görevden alındığını düşünmek saflık olacaktır. Görevden alınmamızın tek sebebi il başkanımızdan icazet almadan seçilmemizdir. İldeki 86 bin seçmene zarar vermemek için detaylara girmiyorum.? diye konuştu.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber