Vali Yazıcı: Bir ilin valisi o ildeki bütün insanların kardeşidir

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, her zaman milletin emrinde ve hizmetinde olduğunu, bir ilin valisinin o ildeki bütün insanların kardeşi, ağabeyi ve yakını olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen hafta göreve başlayan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilde görev yapan yerel ve ulusal ajans temsilcileri ile Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Tanışma merasimi sonrasında bir konuşma yapan Vali Yazıcı, insan ömrünün çabuk geçtiğini, bu nedenle görev süresini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağını belirtti.

İlde görev yapacağı süre içerisinde ilin gelişmesi ve kalkınmasına yönelik çalışma içerisinde olacağını ifade eden Vali Yazıcı, "Görev süremiz boyunca son günümüzmüş gibi çalışacağız. Bir ilin valisi görev yaptığı ildeki dağıyla taşıyla ovasıyla köyüyle kasabasıyla oradaki her inanın temsilcisidir. Onların hakkını korumakla mükelleftir. Onlara devlettin hizmetlerini en kolay yolla aktarmak ve yönlendirmek için araçtır, vasıtadır. Gazeteci arkadaşlarımızı kamuoyunun sesini ve Yozgat'ın sıkıntılarını birinci elden tam mesai yaparak çalışıp bize sunan kişiler olarak görüyoruz." dedi.

Basında yer alan haberlerin kamuoyunun bilgilenmesine ve Yozgat'ın gelişimine önemli katılar sağlayacağını dile getiren Vali Yazıcı, "Yozgat'ta çalıştığım süre içerinde değişik gruplar ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağım. Bunların en önemlisi de o yerin mahalli basınıdır. Ben meslek hayatım boyunca mahalli basını kamuoyunu doğru ve vaktinde anlayabilmek için hep dikkate aldım. Gazeteci arkadaşlarımızı kamuoyunun sesini ve Yozgat'ın sıkıntılarını birinci elden tam mesai yaparak çalışıp bize sunan kişiler olarak görüyoruz. Çalıştığınız yerdeki yaptığınız işlerden lezzet almazsanız, insanlar sizin yaptığınız işten zevk almazsa, hoş olmazsa, ifade ettiği anlam farklıysa bizler o zaman görevimizi yapamamış oluruz." diye konuştu.

"Hiç kimse bizim düşmanımız olamaz. Hiç kimse bizim rakibimiz de olamaz."diyen Vali Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç kimse bizim için başka yerlere ve kaynaklara ulaşmak için bir araç olamaz. Yozgat'ta nefes aldığımız süre içerisinde sizlerden biriyiz. Ben bütün gazeteci arkadaşlarımızdan yanlışımızı gördükleri anda tenkitlerini, güzel şeyleri gördükleri zaman da takdirlerini bekliyoruz. Ama her şeyden önemlisi kamuoyunun içinde, halkın içinde yaşayan ve bütün mesaisini, bütün gününü halkın problemlerini anlayıp anlatmayla geçiren arkadaşlarımızın, bu görevlerini sürekli kesintisiz ve tam zamanında yapmalarını istirham ediyorum. Çünkü sizlerin haberleri, sizlerin tavsiyeleri bizler için rehber olacak, ışık olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber