Vali Yazıcı: Eğitim, birinci önceliğimiz olacak

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, eğitim birinci öncelikleri olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimde bugünün işinin asla yarına bırakılmaması gerektiğini ifade eden Yazıcı, hiçbir kusurun ve eksiğin ertelenmemesi gerektiğini kaydetti.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen 2012-2013 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısına katılan Vali Abdulkadir Yazıcı, burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. Yazıcı, "Eğitimde başarı için hepimize büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Yozgatımızda en öncelikli sorunumuz eğitimdir. İlimizde eğitim başarısının artırılması için üzerine görev düşen herkesin mesai gözetmeksizin yerine getirmesi gerekir. Çünkü bu makamlarda, bu görevlerde bulunan herkes bundan vicdanen de sorumludur." dedi.

Vali Yazıcı, eğitimcilerin görevinin vatanına, milletine bağlı başarılı gençler yetiştirmek olduğunu ifade etti. Bu kapsamda eğitimde azami başarıyı hep birlikte sağlamak gerektiğini belirten Yazıcı, şöyle devam etti: "Sadece puanların yükseltilmesi yetmiyor. Öğrencilerimizin Türk kültürü, milli örf ve adetlerine göre yetiştirilmesi gerekiyor. Bizim önce insan yetiştirmemiz lazım. Sonra başarılı gençler ve çocuklar yetiştirmemiz lazım. Bugünün işini yarına bırakmayın, yapmak zorunda olduğunuz işi ertelemeyin. Ogün yapın o gün bitirin, işiniz bitirdikten sonra rahat uyuyun. Problemleri erteleyerek bir yere varmazsanız.?

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da milli eğitimin personel ve fiziki durumları hakkında Vali Yazıcı'ya bilgi verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, "Yozgat'ta 5 bin 200 öğretmenimiz ve 95 bin öğrencimizle yeni eğitim öğretim dönemine başlayacağız. Fiziki olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazırız. Şu anda ilimize bin 700 öğretmen kontenjanı verilmiştir. Bu kontenjanın tamamına atama yapılırsa öğretmen konusunda hiçbir sıkıntımız kalmayacaktır. 4+4+4 eğitim sistemine hazırız. Ayrıca taşıma, yemek, kitap ve diğer tüm ihalelerimizi yaptık. 17 Eylül'de ilimizde sorunsuz ve sıkıntısız bir eğitim yılına başlayacağız. Tüm çabalarımız öğrencilerimizin geleceği için. Yozgatımızda öğrencilerimize hak ettikleri eğitim ve öğretimi vermek için gayret göstereceğiz.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, günün ansına Vali Abdulkadir Yazıcı'ya hediye verdi. Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber