Antalya'daki yangın devam ediyor: Uçak arıza yaptı, köydeki evler boşaltıldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde geçen çarşamba günü başlayan ve halen kontrol altına alınamayan orman yangınında şu ana kadar 100 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devam eden yangının ikinci gününde ise Bayır Köyü'ne yaklaşmasına 300 metre kaldı. Köydeki bazı evler boşaltıldı. Söndürme çalışmalarına katılan CL-215 tipi yangın söndürme uçağı ise, su aldıktan sonra depo kapağının arızalanması nedeniyle kalkış yapamadı.

Arazinin engebeli olması nedeniyle kontrol edilemeyen yangın 2 gündür devam ediyor. Yangının 2'inci gününde Bayır Köyü'ne yaklaşmasına 300 metre kaldı. Köydeki bazı evler boşaltıldı. Heyecan ve korku ile beklediklerini söyleyen köy Muhtarı Tevfik şimşek, "Bekliyoruz bakalım ne olacak. Helikopter, uçak, orman işçileri ve itfaiye yangının köye yanaşmaması için büyük bir çalışma yapıyor. İnşallah bir şey olmaz." diye konuştu.

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü'nün Türk Hava Kurumu'ndan kiraladığı 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 9' adlı uçak, Payallar Beldesi açıklarında arıza yaptı. Bir süre denizde yol aldıktan sonra kıyıya yönelen uçak, daha sonra durdu. Görgü tanıklarından Muhammet Keskin, uçağın arıza yaptığı anı kamera ile görüntüledi. Keskin, arıza yapan uçağın bir süre havalanmaya çalıştığını, ancak başaramayınca kıyıya yönelerek durduğunu söyledi.

Uçağın pilotları ile telsiz bağlantısı kurularak arızanın giderilmesi için bölgeye teknik ekip yönlendirildi. Olay yerine gelen jandarma ise güvenlik tedbiri aldı. Uçak, sürüklenmemesi için plaja getirilen kepçeye halatla bağlandı. Plajda bulunan yerli ve yabancı turistler ve D-400 Karayolu kenarında otomobillerini park edenler, arızalanan uçağın fotoğrafını çekti.

Jandarma ekipleri bölgede tedbir aldı. Yangın giderek büyüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber