Adana'da, 'Temiz Ellerimiz Sağlıklı Geleceğimiz Projesi'

Adana'daki tüm ilkokulların birinci sınıf öğrencilerine tuvalet eğitimi ve el yıkama alışkanlığı kazandırarak daha sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Temiz Ellerimiz Sağlıklı Geleceğimiz Projesi" başlatıldığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 665 ilkokulda uygulanacak projenin 2012-2013 eğitim-öğretim yılında başlayıp 4 yıl süreceği, yeni eğitim-öğretim yılı öğretmen eğitiminin ise 4-7 Eylül tarihinde Acil Sağlık Hizmetleri Bölge Eğitim ve Araştırma Uygulama Merkezinde başlayacağı belirtildi.

Proje kapsamında bu yıl 302 okulun tuvaletlerine sıvı sabunluk, tuvalet kağıdı, kağıt havlu ve havluluk konulacağı ifade edilen açıklamada, her yıl yaklaşık bin 500 ilkokul öğretmenine okullar açılmadan önce eğitim verileceği bildirildi.

Projenin kamu imkanları ve diğer ortakların desteği ile sürdürülecek olup AB fonlarından da destek sağlanması için çalışılacağı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu yıl Adana Acıbadem Hastanesi 100 okulun tuvaletlerine konulacak malzeme ile ayrıca eğitime destek verecektir. Opet Genel Müdürlüğü ile anlaşma sağlanmıştır. Diğer ortaklarla görüşmeler devam etmektedir. Sağlığın geliştirilmesi kapsamında; 4 yılın sonunda öğrencilerde el yıkama alışkanlığının kazandırılıp kazandırılmadığı değerlendirilecektir. Ayrıca bu öğrencilerin velileri, evdeki diğer ebeveynleri, kamuoyu basın- medya yolu ile bu konuda aydınlatılarak farkındalık yaratılması, sağlık giderlerindeki maliyetin azaltılması da hedeflenmektedir."

Muhabir: Volkan Kaşık

Yayıncı: İsmihan Özgüven

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber