Polis: Ayağım kaydı yanlışlıkla vurdum/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat ŞAHİN

Ankara'da polisin durdurduğu otomobilde bulunan Cem Aygün gözaltına alınma korkusuyla kaçmaya başladı. Aygün, polisin ardından açtığı ateşle hayatını kaybetti. Polis, ?Kovalarken ayağım kaydı, kurşunlar bu şekilde isabet etmiş olabilir? diye ifade verdi.

İDDİAYA göre, önceki gün 08.00 sıralarında gelen ihbar üzerine Ankara Keçiören Yıldırım ekiplerinde görevli 2 polis, Keçiören Sanatoryum Caddesi'nde içerisinde Cem Aygün'ün (24) yanı sıra Dilara A. (23) ve Kübra D.'nin (22) bulunduğu otomobili durdurdu. Kübra D., Aygün ile Dilara A.'nın kendisini darp ettiğini iddia etti. Bunun üzerine polis, Genel Bilgi Tarama (GBT) sisteminden yaptığı taramada Aygün hakkında yakalama kararı olduğunu belirledi.

Gözaltından kaçtı

Gözaltına alınacağını fark eden Aygün, olay yerinden kaçmaya başladı. Bunun üzerine Aygün'ün peşine düşen 2 polis, arkasından ateş açtı. Aygün, 1'i ensesine 1'i de arkasına isabet eden 2 kurşunla yere düştü. Şüpheli, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kızlardan Kübra D. müşteki sıfatıyla, Dilara A. ise darp şüphelisi olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Meslektaşlarının gözaltına aldığı 2 polis de sorguya alındı. Polislerden birinin, ?Uyarı ateşi açmıştım. Kovalamaca esnasında ayağım kaydı. Kurşunlar bu şekilde isabet etmiş olabilir? dediği iddia edildi. Polisten yardım istediği öne sürülen Kübra D. ise, ?Cem ile Facebook'ta tanıştık. O gece ilk defa buluşmuştuk. Beni darp etti. Bunun üzerine polisi çağırdım? dedi. Aygün'ün ailesi ve arkadaşlarının, ?Onlar sevgili? dedikleri Dilara A. ise ?Ben Cem'i tanımıyorum? diye konuştu.

İki kız da arkadaş

Emniyet'teki ifadesinde Cem Aygün ve Dilara A.'nın kendisini darp ettiğini iddia eden Kübra D., Facebook'taki sayfasında Dilara A. ile birlikte çekilen fotoğraflarını paylaşmıştı.

Gelsinler beni vursunlar

AYGÜN'ün cenazesi dün Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze sırasında sinir krizi geçiren baba İsmet Aygün, ?Elimde ne varsa satıp savacağım ve bu işin peşini bırakmayacağım. Oğlumun arkadaşlarına yalan ifade verdiriyorlarmış. Ben o kızların 2'sini de tanıyorum. O polisler gelsinler beni de vursunlar. Zaten ben öldüm? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber