Beyoğlu'nda camiye çirkin saldırı

Beyoğlu'nda bir caminin minaresine sprey boyayla küfür ve hakaret içerikli yazılar yazan iki genç, bir iş yerinin güvenlik kamerasına tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, Karaköy'de bir camide geçen gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Sabah erken saatlerde görevli olduğu camiye gelen Fikri Özbayıcılar, cami minaresindeki yazıları görür görmez olayı polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede inceleme başlattı. Olay yerini gören bir iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelileri tespit etti. Polis, eşkalleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.

GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDILAR

Öte yandan olayın meydana geldiği caminin karşısında bulunan bir iş yerine ait güvenlik kamerası şüphelileri saniye saniye kaydetti. Görüntülerde, cami çevresinde dolaşan iki şüpheli çevreyi kontrol ettikten sonra ellerindeki spreylerle minareye yazıp ardından kaçarak hızlı adımlarla uzaklaşıyor.

Cami Derneği Başkanı Beşir Elveren ise, ?Görmüş olduğunuz hadisede büyük bir fitne patlatıyorlar. Bu şekilde yaparlarsa büyük kaos çıkar. Yani Müslümanlara niye hakaret ediyorlar?? dedi.

Konuya ilişkin görüntüleri polise teslim eden mahalle esnafı Ahmet Adanç, ?Camiye geldiğimizde gördük, üzüldük. Böyle bir şey olmasını tasvip etmiyoruz. Türk halkı olarak, Müslüman bir ülke olarak böyle bir şeyin yaşanması çok üzücü ve acı verici. Bunların bir an önce yakalanmaları, bir daha böyle bir şeye tenezzül etmemeleri için şart. Bu tür şeylerin olmaması lazım? diye konuştu.

Cami görevlisi Fikri Özbayıcılar ise, ?12 senedir burada görevliyim. En geç saat 23.30'da camiyi kapatıyorum. Sabah geldim, dışarıya çıktım. Arkadaşın biri, ?Cami minaresine kötü bir şeyler yazmışlar. Boya alıp kapatalım' dedi. Gittim bir baktım, utandım ve kendi şahsım adına onları ayıpladım. Bu kişileri Allah'a havale ediyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber