İzmir Narlıdere'de çöp konteynerleri kaldırılıyor

İzmir'in Narlıdere ilçesinde belediye, Mithatpaşa ve Güngören caddelerindeki çöp konteynerlerini, kötü koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için kaldırma kararı aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 Eylül 2012'de hayata geçirilecek uygulama, vatandaşa broşürlerle tanıtılacak ve ücretsiz çöp torbası dağıtılacak. Çöpler. her gün saat 20.00 ile 24.00 arasında toplanacak. Çöp torbalarına kum, çakıl, inşaat ve sanayi atıkları koyulamayacak. Ayrıca çöp arabası gelmeden, torbalar dışarıya çıkarılmayacak. Bu kurallara uymayanlar, Kabahatler Kanunu'nun 41. maddesi gereğince idari para cezasına çarptırılacak.

Konu hakkında açıklama yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ?Ana caddemizde konteynerlerle ilgili gerek koku gerek yer konularında çok sık şikâyet alıyorduk. Kimse kapısının önünde konteyner istemiyordu. Biz de böyle bir çözüm geliştirdik. Vatandaşlara ve esnafa bir ay yetecek kadar çöp torbası dağıttık. Başlarda sıkıntı yaşanabilir fakat temiz bir çevre ve Narlıdere için çok başarılı bir proje olacağına inanıyorum. Narlıdereli vatandaşlarımızın anlayış ve desteğini bekliyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber