'Anaları ağlatmayın' yürüyüşü CHP'li kadın vekili ağlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen ?Anaları Ağlatmayın-Savaşa Hayır' yürüyüşü, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile CHP Bursa İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen yürüyüşle teröre lanet okundu. CHP il binasında toplanan CHP İl Kadın Kolları üyeleri 'Savaşa Hayır' ve 'Anaları Ağlatmayın' yazılı dövizler ile Heykel Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli'nin de eşlik ettiği İnönü Caddesi'ndeki yürüyüş anıtta son buldu.

'Analar ağlamasın, karalar bağlamasın', 'Savaşa hayır-şiddete hayır' sloganları eşliğinde yürüyen kadınlar, burada Atatürk anıtına çelenk sundu. Ellerinde karanfillerle 'savaşa hayır' diyen CHP'li kadınlar basın açıklamasının ardından karanfilleri anıt önüne bıraktı. Anıt önünde şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Bursa İl Kadın Kolu Başkanı Ayşe Şahin basın açıklaması yaptı.

İnsanların barış isteğine dikkat çeken CHP Bursa İl Kadın Kolu Başkanı Ayşe Şahin, ?Herkesin barış gerekçesi farklı olabilir. Acaba bir annenin barış gerekçesi ne olabilir? Bir anne neden barış ister, hiç düşündünüz mü? Barışın evrenselliği mi, yoksa savaşın soğuk ve kanlı yüzü mü? Belki de hepsi. Ama tüm bu gerekçelerden öte, bir anne birazdan okuyacağım mektupla karşılaşmamak için ister barışı.? şeklinde konuştu. 'Bir şehidin annesine son mektubu' isimli mektubu okuyan CHP Bursa İl Kadın Kolu Başkanı Ayşe Şahin, herkesi ağlattı. Son terör saldırılarında annesine mektup yazan askerin mektubunu sesi titreyerek okuyan Ayşe Şahin, kendisi de yer yer gözyaşlarına hakim olamadı.

"SİYASİ PARTİLER BARIŞ İÇİN ŞİDDET VE SAVAŞI YOK ETSİNLER"

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de mektup okunurken gözyaşlarını tutamadı. Burada düşüncelerini paylaşan Sena Kaleli, ?Şehit evladımızın annesine yazdığı bu mektup bizi yeterince duygulandırdı. Bu hisleri anlatmanın imkanı yok. Bunu anlamak için anne olmak lazım. Gerçekten de bütün çocuklar bizim evladımız. Biz çocuklarımızın şehit olmasını, dağa çıkmasını, terörle ilgilenmelerini istemiyoruz. Biz çocuklarımızın insan sevgisi, vatan sevgisi ve onları birleştirecek başka unsurlar ile beslenmesini istiyoruz.? dedi.

Çocukları kötü yollardan koruyacak adımların atılmasını isteyen CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, şöyle devam etti: ?Biz çocuklarımızın terörist olmasına neden olacak, şehit olmasına neden olacak, tüm barıştan uzak, demokrasiden uzak ve özgürlükçü anlayıştan uzak anlayışın tüm den yok olmasını istiyoruz. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük ve anlayış istiyoruz. Bunu hakkımız olarak hükümetten, siyasi partilerden anne olarak talep ediyoruz. Bir toplumsal uzlaşma ve sosyal mutabakat istiyoruz. Tüm siyasi partiler bir araya gelsinler barışa adım atsınlar, şiddeti ve savaşı yok etsinler istiyor.?

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, evlat acısına dayanmanın zorluğuna dikkat çekerek, ?Biz anneyiz, biz kadınız, evlatlarımızın acısına dayanmak ve katlanmak bize zor geliyor. Babalar da çocuklarını gömmesin, analar da ağlamasın istiyoruz. Sadece bu gün 1 Eylül Barış Günü dolayısı ile istemiyoruz, bunu her zaman, tüm zamanlarda istiyoruz. İlgililerden, siyasilerden ve sorumlulukları olanlardan talep ediyoruz. Bu bir yaşama hakkıdır. Çocuklarımızın, bizlerin, insanın en temel hakkıdır. Yaşamak, yaşatmak istiyoruz. Çocuklarımız ile birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı ve barış içinde bir dünya diliyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber