Vali Koca: Ermenek'in bugününe ve geleceğine sahip çıkmalıyız

Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek'in mevcut değerleri ile potansiyelli bir ilçe olduğunu belirterek, ilçenin bugününe ve geleceğine sahip çıkılması gerektiğini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Koca, Ermenek'te düzenlenen 18. Uluslararası Taşeli, Kültür, Sanat ve Sıla Festivali'nde konuştu. Festivallerin kültür ve sanat yönü dışında sıla yönü olduğuna dikkat çeken Koca, ?Bizler bugün burada olduğu gibi, bir araya gelmeyi, bir ve beraber olmayı önemseyen, yaşayan ve yaşatan bir milletiz. Nerede olursak olalım, hangi güzelliğe şahit olursak olalım, bizim gönlümüzdeki en güzel yer yurdumuzdur, ilimizdir, ilçemizdir, köyümüzdür. Öyle ki nereye gidersek gidelim, nerede olursak olalım çoğu zaman çocukluğumuzun, gençliğimizin geçtiği yerler gelir aklımıza. Yaşadığımız yer hangi imkânlara sahip olursa olsun memleketimiz burnumuzda tüter daima. Memleket sevgisini gönlümüzde daimi yaşatmak istiyorsak, hatıralarımıza sahip çıktığımız kadar, Ermenek'in bugününe ve geleceğine de sahip çıkmalıyız." dedi.

Ermenek'e yapılan her yatırımın büyük önem taşıdığını kaydeden Koca, "Sizlerin yakinen bildiği gibi, devletimiz tarafından Ermenek'e büyük yatırımlar yapılmıştır. Yine Ermenekli işadamlarımız, hemşehrilerimiz de doğup büyüdüğü memleketlerini, baba ocaklarını hiçbir zaman unutmamışlar, Dünya cenneti Ermenek'e çok önemli yatırımlar yapmışlar ve yapmaya da devam etmektedirler. Biz biliyoruz ki bu coğrafya Türk milletinin gerçekten de baba ocağıdır. Zira bu topraklar Anadolu'yu vatan yapan atalarımızın ilk yerleştikleri yerlerden biridir.? ifadelerini kullandı.

Dünyada birçok kalkınmış ülkenin ekonomik başarısının turizm sayesinde olduğunu belirten Koca, Ermenek'in bu özellikleri ile tam bir doğa turizmi ve su sporları merkezi olacağı inancını taşıdığını dile getirdi.

Vali Koca, ?Önümüzdeki bir kaç yıl içinde bacasız fabrika olan turizm sayesinde hem bu güzellikleri korumuş olacağız hem de Ermenek'i dünyanın nadir incilerinden biri haline getireceğiz. Bunun yanında devlet olarak her türlü alt yapı yatırımlarının bir an önce tamamlanarak bu tür hizmetlerin de önünün açılması gerektiğini, bu yatırımların takipçisi ve destekçisi olmaya devam edeceğimizi burada sizlerin huzurunda bir kere daha ifade etmek istiyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber