Dünya ve paralimpik rekortmeni Nazmiye'nin baba evinde büyük sevinç var

2012 Paralimpik Oyunları'nda, halterde kadınlar 40 kiloda, 109 kiloyla dünya ve paralimpik rekoru kırarak altın madalya kazanan Nazmiye Muslu'nun Konya'daki baba evinde büyük bir sevinç yaşanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nazmiye'nin babası İsmail Muslu, ?Kızımı hobi olarak spora gönderdim. İlk önce gitmek istemedi. Ancak eşim 'ısrar ederek' tekrar gönderdi. 'Çalıştı' ve bu duruma geldi. Kızımı seyrettiğim gün çok heyecanlıydım. 'İstiklal Marşı'nı bir okutsun yeter' dedim. O kadar sporcumuz var, güreşcimiz var, haltercimiz var, başarı alamadık. 'Kızım başarınca' çok sevindim. Ailecek yarışmayı izledik. Zaten 104'ü kaldırdığında 'altın madalyaya koşuyor' dedim. 'Oğlanlar baba kesin konuşma' dedi. 'Kesin konuşuyorum' dedim. 106'yı kaldırdı. 109 kiloyla dünya rekoru kırdı. 'İstiklal Marşı okunurken' gözüm yaşardı. Engelli çocuklardan 'sporu sevenler varsa' anneleri ve babaları mutlaka göndersin.? dedi.

Annesi Sıddıka Muslu ise çok gururlu ve sevinçli olduklarını belirterek, ?Çocuğum sevincimize sevinç kattı. Ama bekliyorduk. Bugünü bekliyorduk. Çünkü devamlı kamplarına gidiyordum. 'Allah'ın izniyle bu bayrağı kaldıracağım' dedi. 'Madalyayı da sana hediye edeceğim' dedi. 'Allah senin yardımcın olsun' dedim. Ama biz birincilik getireceğini biliyorduk. Azmin zaferi. Çünkü çok azimli benim kızım. Akşam 'işiyle yatıyor, sabah işiyle' kalkıyordu. Başka düşüncesi yoktu. Sevincimizin tarifi yok. 2016 olimpiyatlarına da hazırlanacak. Ayaklarımız yerden kesildi. Ama bugünü bekliyorduk. İlk spora gittiğinde 'ben bu işi yapamam' dedi. 2-3 gün gitti. 'Bu iş benim harcım değil' dedi. 'Ağırlığı çok sevdiği için gideceksin' dedim. 2-3 gün ağladı. 'Gideceksin' dedim. Sonra devam etti. Şimdi bana 'Senden Allah Razı olsun' diyor.? diye konuştu.

Kızının doğuştan kalça çıkığı hastası olduğunu belirten anne Sıddıka Muslu; ?13 yaşına kadar Ankara'da Hacettepe Hastanesi'nde birlikte yattık. Günüm hastanelerde geçti. Kendi işini kendisi görür. Ne bana, ne de başkasına kendi işini yaptırmaz. Ama yine de ben ona yaptırmam.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber