Balıkçılar, sezonu dua ile açtı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde avlanma sezonu limanda düzenlenen törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışa AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan da katıldı. Balıkçıların, 3 milden 2 mile çekilen trol ile avlanmayı kapsayan yeni düzenlemeye tepki göstermek amacıyla avlanmaya 3 gün sonra çıkacakları belirtildi.

1 Eylül'de sona eren avlanma yasağı ile birlikte balıkçılar denize açılmak için son hazırlıklarını tamamladı. Avlanmak için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar dualar eşliğinde bol bereketli sezon diledi. Törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Âdem Öztürk, Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan vatandaşlar ve balıkçı esnafı katıldı. Törende ilk konuşması Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik yaptı.

Daha sonra söz alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan yeni avlanma sezonunun bol bereketli olmasını diledi. Candan konuşmasında "Dünya nüfusu sınıra yaklaştı. Kullanılabilir kaynaklar tükenmek üzere. Bu deniz ürünleri ve balıkçılık açısından da böyle. O nedenle günlük karlardan ziyade uzun vadeli yararı düşünmeliyiz." dedi

Konuşmaların ardından Ereğli Su ürünleri Kooperatifi tarafından düzenlen açılış töreni, Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan'ın duası ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber