Keşan Demokrasi Platformu üyeleri, barış güvercini uçurdu

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Keşan'da Demokrasi Platformu üyeleri barış güvercini uçurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keşan Demokrasi Platformu'nu temsil eden siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Platform adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen yönetim kurulu üyesi Mustafa Bayır, barış içinde bir dünyanın ve Türkiye'nin mümkün olduğunu bildirdi.

Kimsenin ölmediği bombalardan ve silahlardan arındırılmış bir dünya istediklerini vurgulayan Bayır, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yine alanlarda olduklarını belirtti.

Alman faşizminin Polonya'yı işgal etmesi ile başlayan,ardında milyonlarca ölü,milyonlarca yaralı, acı ve gözyaşı bırakan,insanlık tarihinin en acımasız en kanlı ve kirli savaşlarından biri olan, ikinci büyük emperyalist paylaşım savaşının başladığı günü unutmadıklarını aktaran Bayır, "Barış çığlığımızı en yüksek sesimiz ile haykırmak için, 1 Eylül Dünya barış Günü'nde yine alanlardayız.Paylaşım savaşlarının kirli tarihi, bugün de ayni vahşeti ile devam etmektedir.Özlemimiz,kimliği,kültürü,dili,dini,mezhebi,görüşü ne olursa olsun,üzerinde eşit haklara sahip yurttaşlar olarak yaşayacağımız, demokratikleşmeye yönelik çözümlerin benimsendiği eşitlikçi ve özgürlükçü bir Türkiye'dir." şeklinde konuştu

Açıklamanın ardından topluluk barış güvercinlerini havaya saldı. Daha sonra ellerinde barış içerikli pankartlarla birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturdukları barış zinciri ile Tekel Meydanı'na kadar yürüyen topluluk, barış mesajı vererek olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber