Sivas'ta 12 tesisin açılışını 3 bakan yaptı

Sivas'ta 12 tesisin toplu temel atma töreni Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen 12 tesisin toplu temel atma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları ekibinin sunduğu gösterinin ardından konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Sivas için bitmiş projeler 3,2 milyar TL. Sözleşmeye bağlanmış projeleri 3,7 milyar TL. İkisini toplarsak sadece Sivas'a yapılan yatırımın tutarı 7 katrilyon" dedi. Yılmaz, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Törende konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise, dünyada kriz olmasına rağmen Türkiye'nin ayakta olduğunu ve hayal bile edilemeyecek yatırımlar yapıldığını vurguladı. Türkiye'nin Çin'den sonra en büyük büyüme oranıyla lider ülkeler arasına girdiğini kaydeden Eroğlu, enflasyon canavarı diye bir şey kalmadığını söyledi. 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşımayı hedeflediklerini dile getiren Bakan Eroğlu, "Bugün IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek duruma geldik. 23.5 milyar dolar borcumuz vardı, onu da hemen hemen tamamen temizledik. Merkez Bankası'nın kasası artık dövizle dolu. Şu anda 103 milyar dolar Merkez Bankası'nda döviz var. Bir taraftan borç ödüyorsunuz, bir taraftan kasayı dolduruyorsunuz. İşte farkımız bu. Bütün Türkiye'de devasa yatırımlar yapıyoruz. Muhalefetin hayal bile edemeyeceği yatırımlar yapıyoruz. Ulaştırma Bakanımız, 6 bin kilometreyle almış olduğu bölünmüş yolu ki 80 yılda, şu anda 9 yılda 16 bin kilometre ilave ederek 22 bin kilometreye yükseltti. İşte destan bu. Bizden önce koalisyon hükümeti 3 buçuk yıl iktidarda kaldı. 8 buçuk katrilyon para harcamış, 3 buçuk yılda 9 tane tesis açmış. Ama bizimle beraber bereket geldi. Onlar yılda 3 tesis açmış. 3 buçuk yılda 9 tesis, yılda 3 tesis eder. Biz şimdi yılda sırf DSİ ile üç yüz tesis açıyoruz. 3 tesis nerede, üç yüz tesis nerede?" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Hafik ve Zara ilçelerinde bulunan tesislerle canlı bağlantı kurularak temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törenin sonunda Bakan İsmet Yılmaz, Veysel Eroğlu ve Binali Yıldırım, il protokolü ile DSİ'nin gölet, sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluşan 12 projesinin temsili olarak temelini attı. Tesislerin toplam maliyetinin 133 milyon lirayı bulacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber