Enerji Bakanı 500 memurun yerini değiştirmiş

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, DYP Denzili Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın soru önergesini yanıtlarken bakanlığında bin dolayında personelin görev yerinin kendi istekleri dışında değiştirildiğini ve bunlarla ilgili olarak idari mahkemelerde 500 dolayında dava açıldığını bildirdi. Yargı kararlarıyla dönenlerden 23'ünün "hizmet gereği" gerekçe gösterilerek yeniden görev yerinin değiştirildiği de ortaya çıktı.

Bakanlığın cevapları şu şekilde:

-Atama yetkisi Bakanlığımızda olup müşterek kararname ve bakan onayı ile 28 Kasım 2002 tarihinden bugüne kadar görevden alınan bakanlık merkez birimlerine bağlı 22 personelin isteği dışında görev yeri değiştirildi. 15 personel idari mahkemelerde dava açtı. 7 personel davaları kazanıp geri döndü.

- DSİ Genel müdürlüğünde kendi isteği dışında 43 personelin görev yeri değiştirilmiştir. 39'u idari mahkemelerde dava açmış olup bunların 29 adedi idari yargı organları tarafından iptal edilmiştir.

- Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğünde bir memur idari mahkemede dava açmış olup dava henüz sonuçlanmamıştır. İdari mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilen bir personelin performans ve verimliliğinin arttırılması amacıyla görev yeri değiştirilmiştir.

- Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünde kendi isteği dışında 23 personelin görev yeri değiştirildi. Toplam 85 adet idari dava açılmış, bunlardan 25'i kabul edilmiş, 22'si genel müdürlük lehine reddedilmiştir. 38 adet de devam eden dava bulunmaktadır. İdari mahkemelerdeki davaları kazanıp görev yerlerine dönenlerden 3 kişinin görev yeri tekrar değiştirilmiştir. Bunlardan 1 kişi isteği doğrultusunda eşdeğer bir göreve atanmış, diğer 2 kişinin ise haklarında yürütülen soruşturma neticesinde görev yeri değiştirilmiştir.

- Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığında 8 memurun yeri değiştirilmiştir. 63 memur idari mahkemelerde dava açmış ve 61 yaş ile ilgili 10 dava, görevden alınma ile ilgili 3 dava, görevde yükselme ile ilgili 8 davayı kazanmışlardır. İdari mahkemelerdeki davayı kazanıp görev yeri tekrar değişen memur bulunmamaktadır.

- Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel müdürlüğünden 92 adet resen tayin işlemi yapılmış olup, söz konusu tayinlerden 39 adedi taşra teşkilatının yeniden yapılandırılması neticesinde gerçekleştirilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber