Subaylık rüyası kabusa döndü

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri okullarda manevi değerlerine bağlı öğrencilere yaz kamplarında uygulanan tasfiyenin bir örneğini de Ömer Burak Harmankaya yaşadı. Başarılı bir sporcu olan Harmankaya, kamptaki fiziki ve psikolojik baskılara dayanamadı ve ayrıldı

Subay olmak için askeri intibak kampına katılan, burada yaşadığı baskı ve hakaretler nedeniyle de ayrılmak zorunda kalan öğrencilerden biri de Ömer Burak Harmankaya.

Yaşadıklarını Yeni Şafak'a anlatan Harmankaya, Maltepe Askeri Lisesi'ni bitirdikten sonra Kara Harp Okulu'na girmek için düzenlenen yaz kampına katıldığını sonrasında ise ömür boyu unutamayacağı kötü bir deneyimle karşılaştığını söyledi. Yıllar boyunca rüyalarında gördüğü askeri üniforma için bir çok fırsatı elinin tersiyle ittiğini dile getiren Harmankaya, 'Şu an belki Beşiktaş Spor Kulübü'nün hentbol takımında ve hentbol milli takımında ya da judoda ülkemi temsil ediyor olabilirdim. Ama ben hayallerimin peşinden giderek bu şerefli mesleği, subaylığı seçtim. Fakat yaz kampına katıldığım ilk günden itibaren yapılanlar buna izin verilmeyeceğinin kanıtıydı. Beni kafaya takmışlardı. Yıldırmak için sabahın dördüne kadar fiziki ve psikolojik baskı yaptılar. Senden subay olmaz diye hakaret ettiler, dayak attılar. Revirlik oldum' dedi.

VAZGEÇ SENDEN SUBAY OLMAZ

Yaz kampına katıldığı ilk sabahtan itibaren baskı ve ayrımcılığa uğradığını aktaran Harmankaya, şöyle devam etti: '9 Ağustos 2012 günü uyandığımda tam anlamıyla işkence gibi iki gün yaşadım Teğmen A.Y, o zamanlar anlam veremediğim şekilde 'Vazgeç senden subay olmaz!' diyordu." Harmankaya, teke tek eğitimin ardından hiç dinlenmeden bu kez bölük yürüyüşüne katıldığını dile getirerek şunları anlattı: 'Bu defa yürüyüş esnasında Üsteğmen A.S. tekme atıp 'Ayağını yanlış atıyorsun bu ne hal seni aptal adam' diye çıkıştı. 'Senin motivasyonun eksik' gibi şeyler söyledi."

Bir sporcu olmasına rağmen eğitime dayanamadığını ve bayıldığını belirten Harmankaya, tazminat ödemeyi göze alarak kamptan ayrıldığını söyledi. Harmankaya, ziyarete gelen babası Bilal Hüseyin Harmankaya'nın kendisini görünce, 'Senin bu şekilde subay olmanı istemiyorum. Toparlan gidiyoruz' dediğini söyleyerek, yaşadığı fiziki ve psikolojik baskı ile ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber