Bursa'da yollar yeniden çiziliyor

Bir süre önce yaya geçitleri, engelli işaretlemeleri, yol tümsekleri gibi boyama işlemlerini yapan İnegöl Belediyesi, şimdi de ana arter, cadde ve sokaklardaki yol çizgi boyama çalışmasına başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ana arterler üzerinde yapılan boyama çalışması için, trafik sirkülasyonunun daha az olduğu Cumartesi ve Pazar günlerini tercih ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, "Kasis diye tabir ettiğimiz yol tümseklerinde ve yaya geçitlerinde boyama işlemlerimizi daha önce tamamladık. Şimdi de ana arterlerdeki yol şeritlerinin boyamasını yapıyoruz. Bu çalışmamızı geceleri de çalışmak sureti ile 2 gün içerisinde tamamlayıp, kaldırım ve orta refüjlerdeki bordür boyamalarına geçeceğiz. Yollarda yapılacak tüm boyama ve işaretleme işlemleri için 142 bin TL'lik boya alımında bulunduk" diye konuştu.

20 CADDE ELDEN GEÇİRİLİYOR

Caddelerdeki trafik şeridi çizgi çalışmasını yapmanın iki amacı olduğunu kaydeden Yel, birincisinin, trafik akışını kolaylaştırıp yaptığı yönlendirmelerle muhtemel kazaların önüne geçmek, ikincisinin ise şehrin görsel güzelliğine güzellik katmak olduğunu söyledi. Yel, "Bu kapsamda, Turgutalp Mahallesi Uzay Sokak, Atatürk, Adnan Menderes ve Huzur Mahallesi Fatih Sultan Mehmet bulvarları, Ahmet Akyollu, Nuri Doğrul, Yeşil Bursa, Park, Anafartalar, Mimar Sinan, Ertuğrulgazi, Ankara, İstiklal, Osmanbey, Mahmut Esatbey, Zincirlikuyu, Gazi Magosa, Alanyurt Fatih ve Akhisar mahallelerindeki Atatürk Caddeleri ile Akhisar-TOKİ yolunun yol çizgi boyamalarını yapıyoruz. Şehir genelindeki 20 cadde üzerinde uyguladığımız bu çalışmada 120 bin metretül yol çizgisi boyamış olacağız. Ana arter, cadde ve sokaklarda yapılan yol şerit boyamaları ile alakalı vatandaşın duyarlı olmasını da isteyen Turgay Yel; şehir içerisinde araçlarıyla seyreden şoförlerin, yeni boyanmış çizgilerin üzerinden kurumadan geçmemeliler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber