Memur talebini revize ediyor

Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikaları ile hükümet arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde dördüncü tur bugün yapılacak. Memur sendikaları, daha önceki görüşmede 5 katrilyon liraya indirdikleri tekliflerini yeniden revize edecek. Sendikalar nihai noktayı ise Başbakan Erdoğan'la konuşmak istiyorlar...

HÜKÜMETLE bugün dördüncü kez masaya oturacak olan memurlar zam taleplerini revize etmeye hazırlanıyor. Bugün ayrıca zam konusunda son sözü söyleyecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve görüşmelere katılan sendika yöneticileriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Hükümet üçüncü tur görüşmede, bütçede memur için ayrılacak kaynakta son sınırı 3 katrilyon 164 trilyon lira olarak belirlemişti. Görüşme masasına ilk turda 7.9 katrilyonluk taleple giden Türkiye Kamu-Sen ise bu rakamı üçüncü turda 5 katrilyona çekmişti.

BAŞBAKANLIK Merkez Bina'da bugün saat 14.00'da başlayacak dördüncü turda ise Kamu-Sen'in revize edilmiş yeni bir taleple geleceği öğrenildi. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Bakan Şahin'in, Başbakan Erdoğan'ın inisiyatifindeki bir konuda konuşmayacağını ifade ettiğini belirterek, ?Görünen o ki, konu Başbakan'a gidecek. Biz de Başbakan ile görüşmeyi talep edeceğiz. Nihai noktayı Başbakan ile konuşmak istiyoruz' diye konuştu.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da hükümetin görüşmelere yeni bir öneriyle gelmesi halinde, son toplantıda sundukları en düşük memur maaşının 886 YTL'ye yükseltilmesi talebini gözden geçirebileceklerini belirtti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise taleplerini, memurlar için ayrılan ilave payın 5 katrilyon lira yükseltilmesi yönünde yeniden şekillendirdiklerini bildirdi. Hükümet, memur konfederasyonlarına sunduğu son teklifinde, 2006 yılı bütçe taslağında memurlar için ayrılan 2 milyar 700 milyon YTL ilave payı 3 milyar 164 milyon YTL'ye yükseltmişti. Bu öneri, en düşük memur maaşında yüzde 15.7, ortalama memur maaşında ise yüzde 10.2 oranında artış getiriyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber