Şehitkamil Halk Oyunları Topluluğu

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, 06-11 Eylül 2012 tarihleri arasında Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının düzenlediği Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan, Makedonya gibi ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek uluslararası kültür ve sanat festivaline katılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Belediyesinin her yıl Zafer Haftası kapsamında düzenlediği uluslararası kültür ve sanat festivaline bu yıl yurt içi ve yurt dışından 18 halkoyunları ekibi katılacak. Bölge ve Türkiye şampiyonasın da ortaya koyduğu performansla izleyenlere keyifli anlar yaşatan ve ilk yılında büyük bir başarıya imza atan Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluğu'nun ili festivalde temsil edeceği belirtildi.

Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Eğitmeni Sait Koca, Afyon'da

düzenlenecek Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinde şehri halkoyunları, yöreye özgü giysileri, türküleriyle bir çok ülke önünde sergileyecek olmanın tatlı heyecanını yaşadıklarını söyledi. Gaziantep'i en iyi şekilde temsil edebilmek adına ciddi bir hazırlık sürecinden geçtiklerini anlatan Koca, şöyle konuştu: "Yöremize özgü meryem, çibikli, terşi, meses, mani, kosyeri ve yarım kaba gibi oyunları sergileyecek. Halk kültürümüzü anlatan türkülerle şehrimizin tanıtımını layıkıyla yapacağız."

Bünyelerinde oluşturdukları halk oyunları topluluğunun bu güne kadar gerek yarışma ve şampiyonalarda, gerek şenlik ve festivallerde ortaya koyduğu performansla beğenildiğini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da, "Gaziantep halk oyunlarının, türkülerinin, yöresel kıyafetlerinin ezgilerinin tanıtımı bizler için çok önemli, nesilden nesile anlatılan, öğretilen halk kültürünün değiştirilmeden öz ve orijinal figürlerini bizden sonraki kardeşlerimize, çocuklarımıza aktarmak, yurt ve dünya çapında sergilemek bizlerin önemli görevleri arasında umut ediyorum ki halkoyunları topluluğumuz bu festivalde ilimizi hak ettiği şekilde temsil edecektir ben şimdiden emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber