BASK'tan ürperten sağlık iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BASK) İl Temsilcisi Tuncay Altun, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki uzman doktorların, hastanede bulunmadıklarını iddia ederek, "Doktorlar, hastalar hakkında bilgileri telefonla alıyor" dedi.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Altun, geçirdiği bir trafik kazası sonucu ağır yaralanan 10 yaşındaki bir kıç çocuğunun Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyledi. Altun, Beyin Cerrahisi bölümünde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan kız çocuğuna beyin kanaması teşhisi konulduğunu belirterek, söz konusu servisin ilgili doçent ve profesörlerinin hafta sonu tatil yaptıklarını ve bu nedenle hasta başında olmadığını gördüğünü belirterek, "Kazanın tatili yok. Ölümün de tatili yok. Ama doktorlarımızın bu durumlar karşısında tatillerini yarıda kesmeleri gerekmez mi. Acaba bu durumlarda özel ilgi için para mı bekleniyor. İnsan hayatının karşılığı olabilir mi. Beyin sarsıntısı gibi önemli bir vakada hızlı müdahale gerekmiyor mu?" dedi.

Altun, ilgili uzman doktorların hasta hakkında bilgiyi nöbetçi doktordan telefon ile öğrendiğini de ileri sürerek, "Avrupa'da insanlar, bitkisel hayattan döndürülüyor. İşi ehli doktorların gecesi gündüzü yok. İşin sonunda hastanın riski varsa bütün çabalar maksimum seviyeye çıkarılıyor. Ama Sivas'ta hastanın durumu, telefonla öğreniliyor. Telefonla hastanın durumunun öğrenilmesi, hangi akla, mantığa ve ilime sığar. Ülkemizde bir sağlık sorunu var. Halkımızın gittikçe çürüdüğü, sağlık açısından yıkıldığı bir gerçek. Ülkemizin sağlık politikası her nedense arzulanan şekilde değil" dedi.

Altun, açıklamasının sonunda üniversitesi hastanesinde yaşanan bu olayı sonuna kadar takip edeceğini belirterek, Rektörün bu konuya özel ilgi göstermesi ve gerekli takibatı yapması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber