Aydın'da süt üreticileri okul sütü projesi'nin devamını istedi

Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sedat Güngör, okulların açılması az bir süre kala hükümetin geçen yıl başlattığı okul sütü projesinin bu yıl da devam etmesini beklediklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl zor durumda olan sektörün bu proje ile bir nebze olsun rahatladığını daha da önemlisi çocukların sağlıklı gelişmesi için çok önemli olan sütü her çocuğun istisnasız kavuştuğunu belirten Güngör, Buharkent'i ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e sektörde yaşanan sıkıntıları anlattı.

Geçen yıl Bakanlar Kurulu Kararı ile çocukların dengeli beslenmesi amacıyla başlatılan ?Okul Sütü' projesinin hem çocukların gelişimine hem de ülkenin önemli bir kısmını teşkil eden süt üreticilerine katkı sağladığını belirten Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, ?Geçen yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanan projeye kapsamında ülke genelindeki ilköğretim okulu öğrencilerine 200 mililitrelik süt dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki hafta okulların açılması ile aynı projenin devam etmesini bekliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber