İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri, Hamamönü ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni gezdi

Ankara'da Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ile Başkent'in en önemli turistik bölgeleri haline gelen Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Hamamönü'ne yabancı heyetlerin ilgisi sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu Toplantısı için Türkiye'de bulunan üyeler ile sekreterya, Ulucanlar Cezaevi Müzesini ve Hamamönü'nü ziyaret etti.

Aralarında Endonezya, Fas, Pakistan, Mısır, Sierra Leone, Suudi Arabistan, Malezya, Çad, Kamerun, Afganistan ve İranlı akademisyen, hukukçu ve diplomatların yanı sıra Türkiye'den Dr. Ergin Ergün ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Zühtü Arslan'ın da bulunduğu heyet, Altındağ Belediyesi'nin bölgedeki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Türk siyasi ve edebi hayatının yakın tarihine ilişkin birçok anıyı barındıran Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne yaptıkları ziyarette koğuşları, tecrit odalarını, infaz alanını gezen ve eski mahkûmlara ait kişisel eşyaları inceleyen komisyon üyeleri, müze hakkında bilgi alırken bol bol da fotoğraf çekti.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin ardından Hamamönü bölgesini ziyaret eden heyet tarihi sokakları da ilgiyle gezdi. Sanat Sokağı'na yoğun ilgi gösteren heyet, Kur'an-ı Kerim'i tuvale aktaran ressam Ziya Büyük'ün çalışmasını inceledi. Ziyaretin sonunda Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile yemekte buluşan komisyon üyeleri, Hamamönü'nde yapılan çalışmalara hayran kaldıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber