Üniversitelerde kayıt heyecanı

Haber Giriş : 03 Eylül 2012 16:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversitelere kayıtlar 7 Eylül Cuma gününe kadar yapılabilecek.

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bütün üniversitelerde 7 Eylül Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gerekli belgelerle kayıt süresi içinde üniversiteye başvurması gerekiyor.

Kayır işlemleri devam ederken üniversitelerden kayıt haberleri geliyor.

Öğrencilere karanfilli karşılama

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne kayıt yaptıracak öğrenciler otogarda karanfille karşılandı.

Muğla Otogarı'na gelen öğrenciler, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Karayel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil tarafından karşılandı.

Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere yeni başlayacakları üniversite yaşantısında yalnız olmadıklarını göstermek adına her yıl bu töreni düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyen Kurt, ''Daha önce burada karşıladığımız arkadaşlarımızın bu yıl mezuniyet törenlerini yaptık. İnşallah sizleri karşıladığımız gibi, mezuniyet sevincinizi de birlikte paylaşırız'' dedi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla'nın üniversite okuyacak öğrenciler için ideal ve güvenli bir kent olduğunu belirtti. Gençlerin gece geç saatlerde dahi Muğla'nın sokaklarında bir yerden bir yere güvenli bir şekilde gidebileceklerini kaydeden Gürün, ''Çocuklarını Muğla'da bırakacak aileler rahat olsunlar. Muğla güvenli bir kent olduğu kadar, öğrencilerin sosyal yaşamdan uzak kalmadan öğrenimlerini tamamlayacakları bir şehir'' diye konuştu.

Emniyetten üniversiteye kayıt için gelen öğrencilere dinlenme çadırı

Giresun Emniyet Müdürlüğü, son yıllarda Giresun Üniversitesi'ne kayıt yaptıracak öğrencilere yönelik sürdürdüğü sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Latif Aksu, yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi'ne kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin işlemlerinin sürdüğü Gazipaşa Yerleşkesi'ne çadır kurduklarını, burada öğrenciler ile ailelerinin dinlenebileceklerini ve her türlü yardım hizmetini alabileceklerini söyledi.

Üniversite öğrencilerine katkı amacıyla 3 yıldır çeşitli projeler uyguladıklarını kaydeden Aksu, "Bu yıl da değişik farklı bir proje uygulayalım istedik. Gelen öğrenci aileleri dinlenebilecekleri bir yer oluşturduk. İlk gün telaşı oluyor. Bu uygulamaları sürdüreceğiz." dedi.


Ege Üniversitesi'nde kayıt işlemi 1 dakika sürüyor

Ege Üniversitesi'nde okumaya hak kazanan 10 bin 594 genç, gerekli belgelerini hazırlayarak Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde kayıtlarını yaptırmaya başladı. İnternet üzerinden kayıt işlemi yapılabilen üniversite de kesin kayıt işlemi 1 dakika sürüyor.

Ege Üniversitesini kazanan öğrenciler kayıtların ilk gününde heyecanlıydı. İlk gün Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Su Ürünleri Bölümleri ve Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu'nu kazanan öğrenciler kayıtlarını yaptırdı. Ön kayıtlarını internetten yapan gençlerin kesin kayıtları sadece bir dakika sürdü. Gençlerin kayıt heyecanına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da ortak oldu. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazanan Cemre Kurtdere isimli öğrencinin kaydını da yapan Prof. Dr. Yılmaz, Ege Üniversitesi nüfusunun büyümesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Yılmaz, "Bu yeni enerji ile birlikte genç arkadaşlarımızı Ege Üniversiteli olmaları nedeniyle ve ailelerinin huzurlu bir üniversiteye çocuklarını emanet etmelerinden dolayı kutluyorum. Yeni bir yılın hepimize sağlık, huzur ve başarı dolu günler getirmesini diliyorum. Bütün öğrencilerimizi sevgiyle kucaklıyorum, 'Hoşgeldiniz Ege Üniversiteli olmaya.'" diye konuştu. Bir dakika gibi kısa bir sürede kayıtlarını gerçekleştiren öğrencilere 'öğrenci el kitabı' da verildi. Ege Üniversitesi'nde kayıtlar 7 Eylül'e kadar devam edecek.


OMÜ'ye 8 bin 706 öğrenci kayıt yaptıracak

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'ne bu yıl 8 bin 706 öğrencinin kayıt yaptıracağı bildirildi.

Dünyadaki üniversite ve araştırma kurumlarının sıralamasını yapan Scimago Araştırma Kurumu'nun 2012 yılı verilerine göre 920'inci sırada yer alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bu sene 8 bin 706 öğrenci kayıt yaptıracak.

Üniversitede kayıt işlemleri sırasında, öğrenci konseyi üyeleri aktif olarak görev yapıyor. Bu sene ayrıca üniversite bünyesinde; 'İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma', 'Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma' merkezleri de faaliyete geçecek.


Hitit Üniversitesi, 10 ilde yaptığı tanıtımın karşılığını aldı

Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2012 yılında; 10 ilde 100'ün üzerinde lisede tanıtım faaliyeti yaptıklarını ve o tanıtımın karşılığını tercih edilerek gördüklerini söyledi.

Hitit Üniversitesi'ne kayıt için gelen öğrencileri ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi'nde kayıt işleminin 10 ile 30 dakika arasında tamamlandığını belirtti. Öğrenci kayıtlarının profesyonel bir şekilde yapıldığını vurgulayan Rektör Alkan, otogardan itibaren öğrencilerin üniversite tarafından karşılandığını ve kayıt işlemleri süresince de onlarla ilgilenildiğini aktardı. 2010 yılında 8 bin 377 olan öğrenci sayısını 2012 yılında 11 bin öğrenciye çıkardıklarını kaydeden Alkan, ' 'Birçok öğretim görevlisi arkadaşımız liselerdeki tanıtım faaliyetlerine katıldı. Oradaki kardeşlerimize üniversitemiz anlatıldı. İletişim fakültesini açmak içinde biz bir teklif hazırladık. Çok yakın zaman içerisinde ondan çok olumlu bir sonuç bekliyoruz. '' dedi.


SAÜ'DE KAYIT HEYECANI

0ÖSYM tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Sakarya Üniversitesi'ne yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri başladı.

LYS sonuçlarına göre Sakarya Üniversitesi'nde öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri başladı.

Ön başvuru esnasında verilen kayıt tarihi, saati ve sıra numarasına göre kayıt yaptırmaya gelen adaylar, herhangi bir yoğunluk yaşamadan kayıt işlemlerini tamamlıyor. Ayrıca kayıtlar esnasında yoğunluk yaşanmaması için fakültelere göre ayrı ayrı kayıt günleri verilerek, kayıt işlemleri daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılıyor.


ETÜ'DE İLK KAYIT HEYECANI

?Yarınları Birlikte Şekillendirelim.? sloganıyla yola çıkan ve ilk öğrencilerini 2012-2013 eğitim öğretim döneminde kabul eden Erzurum Teknik Üniversitesi'nde (ETÜ) kayıt heyecanı yaşandı.

ÖSYM tarafından ETÜ' ye yerleştirilen ve üniversitenin İşletme Bölümü'nün ilk öğrencisi olan Elif Boyalıcı ve İktisat Bölümü'nün ilk öğrencisi olan Sedat Yolaçan'ın kayıt işlemleri, Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın katılımı ile gerçekleşti. Kayıt için gelen öğrenci ve veliler ile yakından ilgilenen Yaylalı, üniversitenin ilk öğrencileri olan ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi' ne kayıt yaptıran öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı yapılan ilk kaydın Erzurum Teknik Üniversitesi' ne ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.


ÇÜ'YE BU YIL 9 BİN 989 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRACAK

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) bünyesinde yer alan fakülteler, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına toplam 9 bin 989 öğrencinin kayıt yaptırmasının beklendiği bildirildi.

ÇÜ'de yeni akademik yıl ile ilgili olarak kayıtların bugün itibari ile başladığı kaydedildi. ÇÜ Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu'nda başlayan kayıt işlemlerinin, 7 Eylül Cuma gününe kadar devam edeceği belirtildi. Kayıt heyecanının yaşandığı ilk günde ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve aileleri ile bir araya gelerek, onların kayıt heyecanına ortak oldu. Tıp Fakültesi'ne yeni başlayacak olan Esra Güngör'ün kaydını yapan Prof. Dr. Kibar, bu yıl toplam 9 bin 989 öğrencinin ÇÜ'ye kayıt yaptıracağını açıkladı.

CHA-İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber