Canik Belediye Başkanı Genç, terörü lanetledi

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, PKK terör örgütünün Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik noktalarına yönelik olarak yaptığı saldırıyı kınadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Meclisi'nin aylık olağan toplantısının ardından 10 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama Başkan Genç, saldırıyı lanetledi. Genç, ?Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız. İnanıyoruz ki; bu vahşi eylemleri gerçekleştiren caniler, akıttıkları kanda boğulacaktır." dedi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından terör saldırıyla ilgili meclis toplantısında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, teröristlerin amaçların ülke bütünlüğünü bozmak, millet arasında birlik bütünlüğü bozmak olduğuna dikkat çekti.

Son saldırıda duydukları acıyı anlatmanın mümkün olmadığının altını çizen Başkan Genç, "Bir taraftan mayınlı tuzaklarıyla Mehmetçiklerimizi şehit eden caniler, diğer taraftan da hain saldırılarla emellerine ulaşacaklarını sanmaktadır. Son olarak Beytüşşebap'ta 10 askerimiz hain saldırı sonucu şehit edilmiştir. Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz.? ifadelerini kullandı.

"AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR"

Öncelikle terörü, teröristi, destekçilerini ve milletin yaşama hakkı gasp edilirken susanları nefretle lanetlediklerini belirten Başkan Genç, "Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi bölmeye, bizi bize düşman etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Kardeşliğimizi, birliğimizi, huzurumuzu hedef alan terör, aziz milletimizin, güvenlik güçlerimizin, azim ve kararlılığı karşısında er ya da geç kaybetmeye mahkûmdur. İnanıyoruz ki; bu vahşi eylemleri gerçekleştiren caniler, akıttıkları kanda boğulacaktır." diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEYE DEVAM"

Türk milletine bu acıyı yaşatan hainlere cevabın gecikmeyeceğini de ifade eden Başkan Genç, şunları kaydetti: "Hükümetimiz, milletimizden aldığı destekle, toplumsal barışımızın zedelenmesine asla müsaade etmeksizin, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeksizin, terörün üzerine kararlılıkla gitmeye devam edecektir. Devletimiz ve hükümetimizin bu konuda gerekeni yapacağına inancımız tamdır. Canları pahasına geleceğimizi koruyan güvenlik kuvvetlerimize şükranlarımı sunuyor, şehitlik mertebesine ulaşan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, şehit ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türk milletine sabırlar diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber