Yozgat emniyetinden öğrencilere broşürlü uyarı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, üniversiteye yeni başlayacak öğrencileri, kötü alışkanlıklardan ve terörden korumak amacıyla broşür dağıtarak uyarıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, emniyet-üniversite işbirliğini pekiştirmek, öğrenci gençliğinin bilincini artırarak milli birlik ve beraberliği aşılamak amacıyla, üniversite kayıt salonunda açtığı stantta öğrencileri bilgilendiriyor.

Yozgat emniyetinden öğrencilere dağıtılan broşürde, emniyetin her zaman öğrencilerin yanında olduğu belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: "Örgüte katmayı planladıkları öğrencinin aile yapısı, zaafları, arkadaşları ve gelir düzeyi hakkında bilgi toplar. Başta ülke bütünlüğümüze, birliğimize yönelik zararlı faaliyetlerin oluşumu, eleman temin yöntemleri, üniversite gençliği üzerindeki amaçları yer alan uyarılarda örgüte katmayı planladıkları öğrencinin, ilk aşamada, güvenini kazanmak amacıyla her türlü faaliyetlerle yanında olduklarını hissettirmek, kötü amaçları için güven kazanmak. İkinci aşamada öğrencinin aile bağlarının zayıflatılması, koparılması, sosyal çevresi ile irtibatının sınırlandırılarak örgüt istekleri doğrultusunda çevre oluşturulmak. Üçüncü aşama olarak, öğrenciye örgütün ideolojisini dikte etmek için kitap ve dergileri okutmak. Dördüncü aşamada, basit (kantin fiyatlarının, öğrenci harçlarının fazlalığı vb.) konularda görünüşte haklı taleplermiş gibi eylemlere yöneltilerek karşı karşıya getirmek. En son aşama, öğrencinin bizatihi zor engelleri aşarak doğru ve güzel amaçları için geleceğine yön vermek üzere geldiği üniversite ortamından soğutup, bombalı ve silahlı eylemlerin içine sevk ederek geleceğini karartmak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber