Bursa'ta teröre lanet yürüyüşü

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde meydana gelen terörist saldırıda 10 askerin şehit edilmesi, Bursa'da binlerce kişi tarafından protesto edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Bursa'da faaliyet gösteren bir çok sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu 'Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Platformu' tarafından düzenlenen yürüyüş ile teröre lanet yağdı.

Kent Meydanı'nda saat 16.30'da toplanan sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile Heykel'e doğru yürüyüşe geçti. Bazı siyasi partilerin de destek verdiği ve onbinlerce kişinin katıldığı yürüyüş ile teröre lanet yağdırılırken, hükümet istifaya davet edildi.

Kent Meydanı'ndan yürüyüşe geçen grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Hepimiz Mehmetiz, PKK'ya yeteriz', 'Her Türk asker doğar', 'İmralı Apo'ya mezar olacak', 'Hükümet istifa' sloganları attı. Vatandaşların da destek verdiği, sloganlar eşliğinde Atatürk anıtına kadar yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. Heykel Atatürk anıtı önünde okunan Fatiha'nın ardından İstiklal Marşı okundu.

Burada açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde devlet bu kadar aciz bir duruma düşürülemez. Terör örgütü her gün saldıracak, her gün vatan evlatları toprağa düşecek. Buna karşılık katil sürüsünün başı, ağırlandığı saraydan örgütünü yönetecek, hatta Meclisinizde devletinize kafa tutacak. Bundan sonra kimse artık sabırdan, demokrasiden, metanetten, beylik laflardan bahsetmesin. Türk milleti, göre göre vatanın bölünmesine seyirci kalmayacaktır." dedi.

Memleketin dört bir yanında yine şehit cenazelerinin geldiğini belirten Selçuk Türkoğlu, Bursa'nın İznik ilçesi Müşküle köyünden de bir vatan evladının şehit verildiğini belirtti. Yetkililere bir şiirle hitap eden Selçuk Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: ?Ülkemizi yönetenler ve sorumluluk makamında oturanlar; başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı olmak üzere, ya bu ihaneti durdurmalı ya da medeni her ülkede olduğu gibi beceriksizliklerini itiraf ederek istifa etmelidir.?

Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, ardından şehitlerin ruhuna Fatiha okuyup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra yarın yehit cenazesinde buluşmak üzere dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber