On bin öğretmen direk okula atandı

Haber Giriş : 30 Ağustos 2005 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin 509 kadroya 10 bin 338 öğretmen atadı. Atamalar, bakanlık tarihinde ilk kez iller yerine, okul ve kurumlara yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 10 bin 509 kadroya 10 bin 338 öğretmen atadı. Öğretmen atamaları dolayısıyla Başkent Öğretmenevi'nde tören düzenlendi. Bilgisayarda gerçekleştirilen kuralar için düğmeye basan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, atamaların iller yerine okul ve kurumlara yapıldığını belirterek, bunun bakanlık tarihinde ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi. 49 branşa gerçekleştirilen atamalarda 10 bin 184 kişinin ilk ataması, 154 kişinin de açıktan ataması yapıldı. Atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın "http://personel.net.gov.tr" şeklindeki internet adresinden de yayınlandı.

Sözleşmeli öğretmenliğe onay

Bu arada 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı'ndan onay aldıklarını belirten Bakan Çelik "Bakanlar Kurulu'nda imzaların tamamlanmasını bekliyoruz. Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları 1 - 7 Eylül tarihleri arasında alınmaya başlayacak" dedi. Sözleşmeli öğretmenlerin de okulların açılacağı 12 Eylül'de göreve başlayacağını belirten Bakan Çelik, "20 bin sözleşmeli öğretmeni 37 branşa ayırdık. 37 branşta bunları istihdam edeceğiz. Ağırlık, bilgisayar, ingilizce ve sınıf öğretmenliğinde olacak. Ama diğer taraftan, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi, Din Kültürü ve diğer ihtiyaç duyduğumuz branşlarda da gerekli atamalar yapılacaktır" diye konuştu.

Öğretmen alımında yeni sistem

Öte yandan öğretmen alımında KPSS puanına göre yapılan değerlendirmelerle ilgili yoğun eleştiriler geldiğini hatırlatan Bakan Çelik, yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını anlattı. Yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıkları yeni sistemi anlatan Bakan Çelik, "KPSS'de öğretmen adaylarımız çok farklı konulardan sorulara cevap veriyorlar. Bununla ilgili branşlarda sağlıklı bir sıralama gerçekleşmediği yönünde eleştirileri dikkate alarak hazırladığımız yeni sistemde KPSS'nin atamalardaki etkisi yüzde 50 olacak. Diğer yüzde 50 etki de branşlardan yapılan sınavla olacak" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber