Ankara'da delinen ana doğalgaz borusunun onarımı bugün bitecek

Ankara-Eskişehir Yolu Bağlıca mevkiinde dün bir iş makinesinin, Başkent'in doğalgaz dağıtımını yapan 2 ana istasyondan biri olan Yapracık İstasyonu çıkışındaki yüksek basınçlı doğalgaz hattına zarar vermesinin ardından bazı semtlerde yaşanan kısa süreli doğalgaz kesintisi giderildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Delinen ana doğalgaz borusunun onarımının da bugün bitmesi bekleniyor.

Başkent Doğalgaz Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, yaptığı yazılı açıklamada, dün yaşanan kaza üzerine Başkentgaz ekiplerinin hemen bölgeye giderek olaya müdahale ettiğini ve BOTAŞ ekipleriyle birlikte hattı devre dışı bırakarak borudaki gazı kademeli olarak boşalttığını belirtti. Ankara'yı besleyen ikinci ana istasyon olan Gölbaşı RMS-A İstasyonu'nun hemen devreye alındığını bildiren Kırşan, ?Ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucu, olaydan sonra gazı kesilen Batıkent-Sincan-Eryaman hattındaki tüm bölgelerimize, dün saat 17.00 sıralarında doğalgaz verildi. Ankara'da dün akşamüstü itibariyle hiçbir bölgede doğalgaz sorunu kalmadı.? dedi.

İbrahim Halil Kırşan, dün delinen ana borunun onarım çalışmalarının da sürdüğünü ve çalışmaların bugün tamamlanmasının öngörüldüğünü bildirdi. Kırşan, olayla ilgili başlatılan adli soruşturmanın da sürdüğünü hatırlatarak, soruşturma sonucuna göre ortaya çıkan zararın tazmini yoluna gideceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber